26 Haziran 2011 Pazar

Şirin aile yemekleri

şirin masalar,masa düzeni sunumla başlar,ailenizle geçireceğiniz yemek sofralarını sevimli hale getirmek sizin elinizde küçük sevimli ayrıntılar,şirin bir masa örtüsü bile size bu zevki verebilir,

yemek masası dizaynı sizin zevkinizle harika bir hale dönüşebilir,

küçük bir demet çiçek,kumaş peçeteler,be harika mumlar,güzel bir yemek aile sorfrasında sizin sevginizle


21 Haziran 2011 Salı

Sofralar

Bugün kendimize özel bir şey yapalım.güzel bir masa hazırlayalım,kır çiçekleri ile mis gibi bahar kokuları içinde,çok özeliz çünkü kendimiz için.

şirin güzellikler içinde kahvaltı yada akşam yemeği,küçük aksesuarlarla masamızı süsleyelim,


isterseniz masamızı bahçeye yada balkona hazırlayalım,farklı mutluluk içinde ve huzurlu

vavvv işte budur.kendim için yaptım ,her zaman konuklarınız için özel sofralar hazırlıyorsunuz bugün kendi misafiriniz olun

8 Haziran 2011 Çarşamba

Minik Ekler

kremalı minik ekler,kremalı pasta tarifleri
kakaolu minik ekler,çikolata soslu pasta,kolay pasta tarifleri
Malzemeler-

Hamur için:
- 1 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 4 yumurta
İç malzemesi:
- 1 paket dolgu kreması (Dr.Oetker)
Üzeri için:
- 100 gr bitter çikolata
Su, tuz ve tereyağı tencereye alınarak yağ eriyene kadar kısık ateşte kaynatılır. Un eklenerek hızla karıştırılır. Hamur tencereye yapışmayacak kıvama gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. Ilınınca yumurtalar teker teker hamura yedirilerek yoğrulur veya çırpılır. Hamur geniş uçlu sıkma torbasına alınır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla parmak büyüklüğünde hamurlar sıkılır. 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca enine ikiye kesilir. Dolgu kreması üzerindeki tarife göre hazırlanır. Çikolata benmari usulü eritilerek pastaların üzerine fırçayla sürülür. Çikolata katılaşana kadar bekletilir ve servis yapılır.

PİZZA

Evde pizza yapmanın hiç bu kadar kolay olduğunu biyormuydunuz,evde pizza yapımı tarifi

PİZZA MALZEMELERİ-
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta sarısı
- aldığı kadar un
İç malzemesi:
isteğe bağlı; kaşar peyniri, biber

Su Böreği

SU BÖREĞİ YAPILIŞI,su böreği nasıl yapılır,börek tarifleri,hamur işleri
MALZEMELER,
- 8 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- tuz
- aldığı kadar un
İç Malzemesi:
- isteğe bağlı olarak peynirli, kıymalı v.s. harç hazırlanarak kullanılır.
Hamur yoğurma kabına yumurtalar kırılır ve tuz eklenerek elle biraz çırpılır. Üzerine un ilave edilerek hamur yoğrulur, yoğrulma sırasında azar azar su eklenir. Olabildiğince sert bir hamur yapılır. Hamurdan istenilen sayıda bezeler oluşturulur ve unlu zeminde ince açılır, açılan yufkaları sofra bezi üzerine serilir, diğer yufkalar açılana kadar hafif kurumaları gerekiyor. Büyük bir tencerede bolca su kaynatılır. Suya 3-4 yemek kaşığı tuz eklenir. Kaynar suda yufkalar teker teker kaynatılarak pişirilir. Pişince süzdürülerek soğuk suya atılır ve biraz bekletilerek süzgece alınır, suyu süzülen yufkalar yağlanmış tepsiye büzülerek yerleştirilir. Aralarına tereyağı veya sıvıyağ gezdirilir. Yufkaların yarısı tepsiye yerleşince iç harcı konur ve diğer yarısı yerleştirilir. üzerine yumurta sarısı sürülür ve sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Vişneli İrmik Helvası

Vişneli dil peynirli irmik helvası,farklı lezzet arayanların mutfağı,irmik helvası yapılışı
Malzemeler-
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri
- 1 yemek kaşığı dondurulmuş vişne
- dondurma
Şerbeti için:
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1-2 diş karanfil
- 2 damla limon suyu
Şerbeti hazırlamak için, su ve tozşeker bir tencereye alınır, karanfil de eklenerek ocağa oturtulur. Kaynayınca limon suyu eklenerek bir taşım kaynatılır ve soğuması için bir kenara alınır.
Tencereye sıvıyağ, dolmalık fıstık konarak fıstıkların rengi dönene kadar kavrulur. Üzerine irmik ilave ederek sürekli karıştırılarak kısık ateşte 15 dakika kavrulur. Soğumuş şerbeti azar azar irmiğe ekleyerek, topaklanmaması için sürekli karıştırılır ve 5 dakika sonra ocaktan alınır. Sıcakken dilpeyniri ve vişneler eklenerek karıştırılır ve ılınmaya bırakılır. Dondurma ile servis yapılır.

7 Haziran 2011 Salı

Cevizli Ekmek

evde ekmek pişirmeye devam ediyoruz,ekmeklerimizi kendimiz yapıp pişiriyoruz gördüğünüz gibi hiçte zor değil evde ekmek yapımıekmek nasıl yapılır okudunuz
CEVİZLİ EKMEK YAPILIŞI

Malzemeleri
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı tam buğday unu ve beyaz un karışımı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı
- ceviz
Su, süt ve şeker bir kasede karıştırılır.
Una kuru maya ve tuz eklenerek hamur yoğurma kabında karıştırılır. Bu karışımın ortası havuz gibi açılır ve su,süt, şeker karışımı boşaltılır. Hamuru karıştırırken zeytinyağı ve sirke eklenir.
Hamur iyice yoğrulur ve nemli bezle örtülerek oda sıcaklığında 1 saat bekletilir.
Fırın 200C'ye ayarlanır.
1 saat sonra hamur gene hafifçe yoğrulur. Ceviz eklenir ve istenilen şekil verilir. Tepsiye alınıp üzerine yumurta sarısı sürülür.
Isınmış fırına konur ve fırın kapatılarak 15 dakika bekletilir.
Sonra fırını gene 200C' ısısına ayarlayarak ekmeğin içi pişene kadar pişirilir.
Pişerken ısıya dayanıklı bir kapta kaynar su konursa fırının içine, ekmek yumuşak olur.
Fırından çıkınca nemli bez örtülerek soğumaya bırakılır.

Çavdar Ekmeği Yapılışı

ÇAVDAR EKMEĞİ YAPILIŞI,kendi ekmeğini kendin yap,çavdar ekmeği sağlık açısından francala ekmelere göre daha sağlıklıdır,
EKMEK YAPIMI,
Malzemeler
- 1 su bardağı su
- yarım paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı çavdar unu (yaklaşık 450 gr)
- 1 yemek kaşığından biraz az tuz
- 1 su bardağı ayıklanmış siyah zeytin veya yeşil zeytin
- yarım su bardağı ayıklanmış ayçekirdeği
Ilık suya yaş maya ve tozşeker eklenerek karıştırılır. 5 dakika dinlendirilir ve tekrarkarıştırılır. Üzeri köpülenene kadar bekletilir. Hamur yoğurma kabına un ve tuz karışımı alınır ve ortasına mayalı su konur. 5 dakika yoğrulur. Kabın üzerine nemli bez örtülerek hamur iki misli kabarana kadar bekletilir. Hamur kabarınca zeytin ve ayçekirdeği eklenerek yoğrulur. Küçük ekmekler yada istenilen şekil verilerek üzerine un serpilir. En son olarak buçakla çizikler atılır ve 180-200Cde önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Ekmekler pişerken fırına ısıya dayanıklı bir kapla su konur.

Evde Ekmek Yapılışı

Kendi ekmeğinizi kendiniz yapmayı denedinizmi,evde ekmek yapımı,ekmeğinizi kendiniz pişirin
EVDE EKMEK YAPILIŞI
MALZEMELER
- 2 + 2/3 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 15 gr yaş maya veya 1 tatlı kaşığı toz maya
- 120 ml süt (yarım su bardağından biraz az)
- 175 ml su (3/4 su bardağından biraz az)
Un ile tuz karıştırılarak havuz yapılır. Maya ılık süt+şeker karışımında eritilerek havuza boşaltılır. Su eklenerek yumuşak kıvamda hamur elde edilir. 8-10 dakika kadar yoğrulur ve kabın üzeri streçle kapatılarak oda sıcaklığında 1,5 saat bekletilir. Sonra hamur tekrar yoğrularak 5 dakika bekletilir ve 10 parçaya bölünür. Her bir parça iki elle yoğrularak hafif oval şekli verilerek tepsiye dizilir. Üzerine biraz un serpilir. Elin serçe parmağıyla bilek arası bölümü yağlanır, bu bölüm dikine gelecek şekilde hamurlara bastırılır. Önceden ısıtılarak kapatılmış fırında 20 dakika bekletilir. Fırın 230C'ye ayarlanarak ekmekler pişirilir. Pişerken fırına dayanıklı bir kapta sıcak su konur (ekmekler yumuşak olması için).

İşkembe Çorbası


İŞKEMBE ÇORBASI
500 gr dana veya koyun işkembe
- 1 büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sirke
- 5-6 diş sarımsak
- 2 yumurta sarısı
- 1 limon
- tuz
İşkembe bol tuzla bekletilir, 2 saat sonra haşlanmak üzere düdüklü tencereye alınır. Üzerine 6-7 bardak su ve soğan bütün olarak konur. Pişinceye kadar kaynatılır.
Pişince süzülür ve minik doğranır.
Diğer bir tencerede yağ ve un pembeleşene kadar kavrulur. İşkembe suyu azar azar eklenir, kaynayıncaya kadar karıştırılır. Tuz eklenir. Doğranmış işkembe eklenir.
Çorbaya terbiye için yumurta sarıları ve limon ile çırpılır. Yavaşça çorbaya eklenir. Biraz kaynatılır ve servis edilir.
Sirke ve dövülmüş sarımsak karıştırılarak sos yapılır, çorbaya istenilen miktarda ilave edilir.

Lebeniye Çorbası

bugün değişik bir çorba tarifi ekliyorum deneyin beğeneceksiniz
LEBENİYE ÇORBASI
Köftesi için:
- 250 g kıyma
- 1 kuru soğan
- tuz
- karabiber
Çorba:
- 1 su bardağı haşlanmış, kabukları soyulmuş nohut
- 0,5 su bardağı pirinç
- 0,5 kg yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Köfte malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve nohut büyüklüğünde köfteler yapılır.
Çorba malzemeleriyle yayla çorbası gibi çorba yapılır. Çorba kaynamaya başlayınca nohut eklenir. Pirinçler pişene kadar pişirilir.
Teflon tavaya sıvıyağ konur ve yağ kızınca köfteler tavaya alınır, sallanarak kızartılır.
Çorbaya servisten yarımsaat önce köfteler eklenir.Tuzu ayarlanır.
Tereyağı ve zeytinyağı tavada kızdırılır ve nane eklenir. Bu karışım çorbanın üzerine gezdirilir ve servis edilir.

Brokoli Çorbası

BROKOLİ ÇORBASI
herderde deva brokoli nin çorbası,özellikle erkekler 1lt suda 250 gr brokoliyi haşlayıp suyunu içerlerse prostat için birebir brokoli çorbasınıda bolca tüketmekte fayda var
- 500 gr brokoli
- 2 patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 lt sıcak su
- yarım demet dereotu
- tuz
- karabiber
Taze soğan ve sarımsaklar temizlenir, kıyılır. Patatesler zar şeklinde doğranır. Brokoli yıkanır, çiçeklere ayrılır. Dereotu kıyılır. Zeytinyağı tencerede ısıtılır, soğan ve sarımsaklar kavrulur. Patatesler ilave edilir ve biraz kavrulur. Brokoli, sıcak su eklenir ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir. Tencere ocaktan alınır. Çorbaya dereotu katılır ve blenderle püre haline getirilir. Sıcak servis yapılır.

Mercimek Çorbası

MERCİMEK ÇORBASI
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 havuç
- 2 pırasa
- 1 kereviz
- 1 patates
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 limonun suyu
- 6 su bardağı su
- tuz
- karabiber
Kırmızı mercimek ayıklanır, tel süzgeçte nişastası gidene kadar yıkanır. Havuç ve patates soyularak rendelenir. Kereviz soyulur ve küp doğranır. Pırasalar ince kıyılır. Derin bir tencerede sıvıyağ kızdırılır ve pırasalar eklenerek kavrulur. Kavrulunca mercimek, sebzeler, pul biber, limon suyu ve karabiber eklenir. Orta ateşte sebzeler pişene kadar kaynatılır. Kaynarken üzerinde oluşan köpükler alınır. Tuz eklenir. Pişen çorba blenderle püre haline getirlir. Servis tabaklarına alınır. Afiyet olsun.

Mantı Çorbası

MANTI ÇORBASI
- 1 komposto kasesi yayım*
- 1 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 5-6 su bardağı su
- tuz
- pulbiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tencereye su konur ve yeterince tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynayınca yayım eklenir ve pişmesi için biraz daha kaynatılır. Yayım pişerken ayrı bir kapta yoğurt çırpılır ve havanda dövülmüş (veya ezilmiş) sarımsak eklenerek karıştırılır. Yoğurt azar azar ve çorba sürekli karıştırılarak ilave edilir. Çorba hazırdır, üzerine tavada kızdırılmış ve pulbiber eklenmiş yağ gezdirilir, servis yapılır.
* Yayım için: un, su tuz ile yapılmış hamurdan çok ince olmayacak şekilde yufka açılır. Bu yufkalar sacda veya tavada bir süre kurutulur (tepsirtilir). (Fazla kızarmayacak.) Yufka kurutulduktan sonra küçük kareler şeklinde kesilir. (Biz yayımı hazırlayıp buzdolabı poşetlerinde dondurucuda saklarız.)

6 Haziran 2011 Pazartesi

Hasanpaşa Köftesi

HASANPAŞA KÖFTESİ
Köftesi İçin:
- 500 gr. köftelik kıyma
- 1 adet kurusoğan
- 1 dilim bayat ekmek
- 2 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- 1 yumurta
Püre İçin:
- 3 adet patates
- yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- tuz
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1-1,5 su bardağı su
- tuz
Köfte malzemeleri yoğrulur, ortası çukur (çanak şeklinde) köfteler yapılır, sıcak fırında 10 dakika pişirilir. Patatesler soyularak bütün veya küp şeklinde doğranarak haşlanır. Pişince süt, tereyağı ve tuz eklenerek püre yapılır. Köftelerin orta kısımlarına püre doldurulur. Küçük tencerede sıvıyağda salça kavrulur ve su, tuz eklenerek sos hazırlanır. Sos köftelerin üzerine gezdirilir ve sıcak fırında 20-25 dk. pişirilir. Pişince üzerlerine kaşar dilimi veya rendesi konarak peynir eriyene kadar fırında bekletilir ve servis yapılır.

Kereviz Çorbası

KEREVİZ ÇORBASI
MALZEMELER:
2 büyük boy kereviz
2 adet kuru soğan
1 havuç
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 limon suyu
1-1.5 lt et yada tavuksuyu yada bulyon (ben genelde bulyon kullanıyorum hafif oluyor bulyon kullanacaksanız tuz ilavesi yapmıyoruz)
dereotu
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Soğanları yemeklik doğrayıp margarinle kavuruyoruz pembeleşince unu ilave edip biraz daha çeviriyoruz soyup küçük küçük doğradığımız kereviz ve havucuda katıp suyunu ilave ediyoruz.Kerevizler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz dereotunuda katıp.Blendarla pürüzsüz oluncaya kadar eziyoruz.Bir kasede 1 yumurta ve limon suyunu çırpıp çorbaya ilave ediyoruz bir taşım kaynanıp ocaktan alıyoruz.......AFİYET OLSUN

2 Haziran 2011 Perşembe

Şeker hamuru nasıl yapılır


Şeker hamuru yapılışı,
malzemeler:

1/4 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz jelatin
1 tatlı kaşığı gliserin
3/4 su bardağı glikoz şurubu
9 su bardağı pudra şekeri
gıda boyaları

yapılışı:
ocağın üzerinde bir tencereye 1/4 su bardağı suyu ve 1 çorba kaşığı toz jelatini koyun ve jelatini eritin. üzerine glikoz şurubunu ilave edin ve tencereyi ocaktan alın. içine 1 tatlı kaşığı gliserin ilave edin. pudra şekerini geniş bir yoğurma kabının içine eleyin. içine jelatinli karışımı ilave edin. elinizle yoğurarak bir hamur elde edin. istediğiniz gıda boyalarıyla renklendirin.

Yoğurt Tatlısı

İrmikli tatlı tarifi,ramazan tatlıları,şerbetli tatlı tarifleri

malzemeler:

1 paket margarin
3-4 yemek kaşığı irmik
2 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı hindistancevizi

ele yapışmayacak kıvamda un ilave edilip, hepsi birlikte yoğurulur. yuvarlak şekil verilip fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su ile 10 dk. kaynatılır ve soğutulur.

NOT: şerbet soğuk olacak. fırından sıcak çıkmış hintpareler şuruba atılır.

Afiyet Olsun!

Jöleli Pasta

irmikli kivili pasta tarifi
Malzemeler:
2 litre süt
14 yemek kaşığı irmik
16 yemek kaşığı şeker(isteğe göre daha fazla ilave edilebilir)
2 paket vanilin
Üzeri için:
Arzuya göre meyve
ve meyve jölesi

Bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca 1.5 yemek kaşığı tereyağ koyup koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Dikdörtgen bir cam borcama döküp biraz soğuduktan sonra arzu ettiğimiz meyveleri isteğimiz doğrultusunda yerleştiriyoruz. Meyvenin türüne göre jöeyi hazırlayıp üzerine gezdiriyoruz.

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı pasta tarifi,çikolataya çocuklar bayılır,eh bide çikolatalı pasta olursa deyme keyiflerine
malzemeler:
yarım paket katı yağ
1 çay bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
Kabartma tozu
vanilya
Alabildiği kadar un

bunların hepsini bir karıştırma kabının içine alıyoruz. kulak memesi kıvamında olacak şekilde bir hamur elde ediyoruz.
ceviz büyüklüğünde hamurların içine bitter çikolata yerlştiriyoruz.
180 derece fırında piririyoruz.
soğuyunca erittiğimiz bitter çikoltayı sürüyoruz.

Patlıcan Kebabı

Patlıcanın yaz kış yemeği,dolması,patlıcan kebap yapılır,kuru dolmasıda harika
Gerekli Malzemeler:


6 adet patlıcan


500 gr. kıyma


4 adet domates


3 adet yeşilbiber


tuz,pulbiber


YAPILIŞI:


Patlıcanlarımızı eşit olacak şekilde 3 veya dört eşit şekilde kesiyoruz.Ayrı bir tabakta etimizi tuz ve pul biber koyup elimizle karıştırıyoruz.Kestiğimiz patlıcan ve etimizi sırasıyla tepsimize diziyoruz.Üzerine domates ve yeşilbiberlerimizi kesip fırında 1 saatten biraz fazla pişiriyoruz.AFİYET OLSUN

Kakaolu pasta tarifi

muzlu kakolu pasta tarifi

GEREKLİ MALZEME
Hamur için:
5 adet yumurta
2 su bardağı süt
205 su bardağından biraz fazla un
1/4 su bardağı su
4 tatlı kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığından biraz fazla margarin
3 yemek kaşığı kako
bir tutam tuz
Harç için:3 adet muz
1 su bardağı pudraşekeri
Sos için:
1+3/4 su bardağı süt
5 yumurtanın sarısı
8 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı toz vanilya
YAPILIŞI:
Hamur için yumurtaları çırpın,içine unu ve sütü katın.
Su,kakao,tuz,şeker ve margarini ekleyip kıvamlı bir karışım haline getirin ve 1 saat buzdolabında bekletin.Yapışmayan bir tavayı harlı ateşe koyun,içine bir kepçe hamurunuzdan akıtın ve tavayı sağa sola eğerek bütün tabana yayılmasını sağlayın.İki yüzünü de 3-4 dakika pişirip tahta börek küreğiyle,yırtmadan bir tabağa alın.
Muzları soyup dilimleyin,yırtmadan bir tabağa alın.
Sos için 5 kaşık şekeri sütle karıştırın,içine vanilyayı da katıp tencerede ısıtın.
Diğer bir kapta yumurta sarılarıyla 3 kaşık şekeri çırpın,sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
Kaşığın arkasını tutacak kadar katılaşınca süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.
Kreplerin ortasına muzlu harcı doldurup bohça gibi kapatın,açılmaması için kürdan batırın.Tepsiye dizin,fırında 5-10 dakika ısıtın.Üzerine vanilyalı sosu döküp servis yapın.AFİYET OLSUN.

Üzümlü Kek

Meyveli kek tarifi,ara öğünlerde ikram günlerinde zevkle tüketeceğiniz hafif bir kek tarifi
MALZEME
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz az sıvı yag
2 su bardağı un
kuş üzümü,fıstık
1 paket vanilya ve kabartma tozu
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker derin bi kasede iyice çırpıldıktan sonra diğer malzemeler konulup tekrar mikserle çırpıldıktan sonra yaglanmış kek kalıbına dökülür 180 derecedeki fırında pişirilir.AFİYET OLSUN.