29 Kasım 2012 Perşembe

etamin harfler

kenevçe etamin harfler.ben bu harfleri çok seviyorrum,çok işlevseller,her yere etamin nakışı olarak işleme yapabilirsiniz,

kişiye özel etamin harfler,çarpı işi olarak işleyebilirsiniz,pano,kırlent,koku torbası yada nikah şekeri olarak ikram edebilirsiniz,işte bu harflari bu yüzden seviyorum









27 Kasım 2012 Salı

etamin kaneviçe örnekleri

yılbaşına özel kaneviçe-etamin örnekleri,yılbaşı çoraplarına,masa örtü ve peçetelerine,ayrıca pano olarak işleme yapabileceğiniz modeller

masa örtüsü ve farklı yerlerde kullanabileceğiniz örnekler

bebek odası için,bebek örgüsü için etamin,kanava,çarpı işleri

24 Kasım 2012 Cumartesi

Kolay kilo vermek

Kilo vermek isteyip te zorlananlar için harika yöntemler..

Telaşlanmayın, çünkü ideal kilonuza kavuşmanız için ağır ve sıkıcı diyetlere ihtiyacınız olmayacak. Fit bir vücut için yapmanız gereken tek şey; ‘yeterli’ ve ‘dengeli” beslenmek! Üstelik aç kalmadan, sıkıcı listelere bağlı yaşamadan!  Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit, fazla kilolarınızdan kurtulmak için neler yapmanız ve nelerden kaçınmanız gerektiğini anlatıyor.

Besinleri yavaş çiğneyin

Zamanınız olmasa bile tabaktaki yemekleri hızlı yemekten vazgeçin. Ana öğünleriniz en az 15 – 20 dakika sürmeli. Çünkü beynin ‘tokum’ sinyalini vermesi için yaklaşık bu kadar süreye ihtiyacı var. Eğer besinleri hızla çiğnerseniz kontrolünüzü yitirerek bu süre içinde daha fazla yemek tüketme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Her öğünden önce su için

Her gün 1.5 – 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Gün içinde düzenli olarak tüketeceğiniz su metabolizmanızı hızlandırmak gibi önemli bir işlev üstleniyor. Ancak bu özelliğinden faydalanmak için suyu gün içine yayarak içmeniz şart. Eğer akşam su içmediğinizi fark edip bolca tüketmeye kalkarsanız, sık sık tuvalete gitmek dışında hiçbir değişiklik sağlayamazsınız. Bu nedenle her öğün öncesinde bir bardak su içmelisiniz. Böylece hem açlık hissinizi azaltarak gereksiz atıştırmalardan korunmuş, hem de günde en az 6 bardak su içmeyi garantilemiş olursunuz. Yemek yerken su tüketiminden ise kaçının, aksi halde mide hacmini artırmış olursunuz ki bu da daha fazla besin tüketmeniz anlamına geliyor. Yemekten sonra su içmek için en az 1 – 1.5 saat geçmiş olmalı. Çünkü mide boş iken su, doğrudan bağırsaklara karışıyor ama besinle karıştığında mideyi genişletmekten başka bir işlev üstlenmiyor.

Sebzeye ağırlık verin

Ana öğünlerinizden birinin mutlaka sebze ağırlıklı olmasına dikkat edin. Böylelikle hem bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar, hem de daha az kalorili bir menüye sahip olursunuz. Örneğin ana öğününüzde et ve makarna yerseniz sebzeden çok daha fazla enerji alabilirsiniz. Ancak sebzeler bir porsiyon ete göre neredeyse dörtte biri kadar enerjiye sahip olsalar da, hemen hemen aynı derecede tokluk sağlarlar. Örneğin etin sindirimi 3 – 4 saat sürüyorsa, sebzenin sindirimi 2 saat kadar sürer. Fakat sebzeyi bir dilim ekmekle desteklerseniz, etli menü kadar uzun süre tok kalabilirsiniz. Bu nedenle gün içinde minimum 2 -3 porsiyon sebze, yine aynı oranda meyve almayı alışkanlık haline getirin.

Porsiyonlarınızı küçültün

Meyvede bir porsiyon derken, aklınıza dolu bir tabak gelmesin. Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit bir porsiyonun 50 kalori olduğunu, bunu da yarım muz, büyük bir mandalina, küçük bir elma veya ayvanın dörtte biri ile alabileceğimizi belirtiyorlar. Sebzelerde de, 4 yemek kaşığı bir porsiyona karşılık geliyor.

Tatlılara ‘ambargo’ koyun!

Gün içinde yeteri kadar karbonhidrat tüketmediğimizde enerji ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Bunun sonucunda da beynimiz bize ‘tatlı’ yememizi emrediyor. Biz de ‘krizim tuttu’ diyerek tatlılara saldırmaya başlıyoruz. Oysa tatlı ihtiyacımızı önlemenin tek yolu düzenli beslenmek ve enerjiyi dengeli bir şekilde almaktan geçiyor! Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit, şeker gibi basit karbonhidrat grubunda yer alan besinleri haftada 1, en fazla 2 kere tüketmenizi öneriyor. Çünkü tatlı yediğinizde 300 -350 gibi yüksek bir kalori alırsınız ama kan şekeriniz hızla yükselip tekrar düştüğü için yarım saat sonra tekrar acıkırsınız. Bunun aksine bol peynirli kepekli sandviç yerseniz neredeyse 3 saat boyunca tok kalabilirsiniz. Gün içinde 2 – 3 porsiyon meyve yediğinizde de tatlı krizinin önüne geçebilirsiniz. Eğer canınız tatlı çok çektiyse, baklava ve şekerpare gibi kalorisi bol tatlılar yerine, daha az kalori içeren sütlü tatlıları tercih edin.

Çeşitli beslenin!

Besinleri sadece kalori veren maddeler olarak düşünmeyin. Vücudumuzun iyi enerji harcaması, günlük işlerini yerine getirebilmesi ve aynı zamanda sağlıklı olarak hayatına devam edebilmesi için ihtiyacı olan besin öğelerini bize gıdalar verir. Tüm besin öğelerini içinde bulunduran tek bir besin olmadığı gibi aynı besin grubunda yer alan besinlerin de içeriği farklılık gösterir. Kilo vermeye de çalışsak, kilomuzu korumaya da çalışsak çeşitli beslenmeyi ihmal etmemeliyiz.

Yağları ‘yasak’ listesine almayın!

Kilo vermek uğruna yağdan vazgeçmeyin. Çünkü yağlar sindirimi en uzun süren grup oldukları için yemeklere ilave etmezseniz tokluk süreniz kısalır, siz de kendinizi yine sofra başında bulabilirsiniz. Fakat çok hareketli bir yaşantınız yoksa, et, peynir ve yoğurt tüketirken zaten vücudunuzun ihtiyacı kadar aldığınız için doymuş, yani katı yağlardan kaçının. Gün içinde yemeklere katacağınız sıvı yağ miktarı 4 – 5 tatlı kaşığını geçmemeli. Bunun için de 4 – 5 su bardağı ile yapacağınız çorbaya yarım yemek kaşığı, bir kiloluk sebze yemeğine de yarım çay bardağı, salatalara da 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ eklemeniz yeterli gelecektir.

Karbonhidrattan vazgeçmeyin

Kilo vermeye karar verdiğimizde çoğumuzun yaptığı ilk şey, ‘karbonhidratlı besinleri sofradan kaldırmak oluyor. Oysa hem yeterli beslenmek hem de midemizin tok kalması için günlük enerji ihtiyacımızın yüzde 50 – 60’ını karbonhidrat kaynaklı besinlerden sağlamamız şart. Bu da günde 300 – 350 gr karbonhidrat anlamına geliyor. Diyelim ki et ve yanında da bolca salata yediniz. Karbonhidrat içeren besin tüketmezseniz vücudunuz ihtiyaç duyduğu ‘enerjiyi’ alamadığı için 1 – 1.5 saat sonra acıkmaya başlarsınız. Bunun aksine yanında karbonhidrat içeren bir besin tüketirseniz en az 2 – 2.5 saat tok kalır, bu sayede bir sonraki öğüne kadar gereksiz şeyler atıştırmazsınız. Dolayısıyla her öğünde karbonhidrat içeren besinlere mutlaka yer verin. Ancak seçiminiz kan şekerini hızla yükseltmedikleri için lif içerenlerden yana olmalı. Örneğin pilav ya da patates yerine, sindirimleri nispeten daha uzun süren, böylece kan şekerini hızla yükseltmeyen kepek ekmeğini, tam buğday makarnasını, kuru baklagilleri veya bulgur pilavını tercih etmenizde fayda var. Tabii her öğünde karbonhidrat içeren besinleri 3 – 4 yemek kaşığını geçmeyecek miktarda yemeniz gerektiğini de unutmayın!

Öğün atlamayın

Zayıflamanın öğün atlamaktan geçtiği yolundaki hatalı bilgilerle hareket etmeyin. Çünkü aç kaldığınızda vücudunuz bunu bir tehdit olarak algılıyor ve ihtiyaç duyulan enerjiyi yağ dokusundan almaya başlıyor. Fakat vücut uzun süre açlıktan sonra yağ deposundan sağlanan bu enerjiyi, öğün tüketilmesi ile beraber besinlerle gelen enerjiyi tekrar yağ dokusuna geri gönderiyor, hem de fazlasıyla. Bu da kilo verememenize, hatta kilo almanıza yol açıyor!

Dolayısıyla kahvaltıyı uyandıktan sonra en geç 1 saat içinde yapmalı ve sonraki öğünleri 2 – 4 saat sonra olacak şekilde planlamalısınız. Bunun için her gün 3’ü ana öğün olmak üzere günde en az 5 – 6 kez beslenin. İsterseniz, ara öğün sayısını 4’e bile çıkarabilirsiniz. Bu sayıyı kahvaltı saatinize göre belirleyebilirsiniz. Örneğin kahvaltınızı saat 7.00’de yapıyorsanız, ana öğünden önce mutlaka bir ara öğününüz olmalı. Ancak sofraya saat 10.00 gibi oturuyorsanız, bu durumda 2 – 3 saat sonra öğle yemeğine geçebilirsiniz.

Sofraya geç saatlerde oturmayın

Yoğun iş temposu nedeniyle bunu başarmak pek kolay olmasa da akşam yemeğini çok geç saatlere bırakmamaya çalışın. Akşam saat 19.00 gibi sofraya oturabiliyorsanız, çok şanslısınız. Ancak bu mümkün değilse ve diyelim ki saat 24.00’te yatağa gireceksiniz, hiç olmazsa yatmadan en az 4 saat önce akşam öğününü tamamlayın ki hareketsiz kaldığınız için kaloriler vücudunuzda depolanmasın. Akşam yemeğinde ağır yemekler yerine kalorisi az ve sindirimi kolay hafif yemekleri tercih edin! Eğer geç kalmışsanız, akşam yemeğini atlamayı bir çözüm olarak da görmeyin. Çünkü öğünü tamamen atlarsanız yetersiz beslenmiş olur ve vücudunuz uzun süre aç kalacağı için bazal metabolizmanızın hızının düşmesine yol açabilirsiniz.

Kızartmayın, haşlayın…

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için besinlerinizi pişirme şekline de dikkat etmelisiniz. Kızartmaları ayda bir veya iki kez ile sınırlamalı, bunun yerine haşlama veya fırında pişirme şekillerini tercih etmelisiniz. Eğer patates kızartmasını çok veriyorsanız, baharatlandırarak fırında elma patates şeklinde hazırlayabilirsiniz.

Proteini abartmayın

Protein tüketiminde aşırıya kaçmayın. Çünkü bol protein almak aynı zamanda ‘yağlı’ beslenmek anlamına geliyor. Çok yağlı beslenmek de metabolizmanın hızlı çalışmasına engel oluyor. Bu nedenle günlük besin ihtiyacınızın sadece yüzde 18’inin proteinden oluşmasına özen gösterin. Fazla protein alımının böbrekleri yorduğunu da unutmayın.


plastik kanvas

plastik kanvas üzerine işlemeiplastik kanvas henüz büyük hobi marketlerde bulunabiliyor.ama işleme teknigi çarpı işi ve etamin işleme gibi,delikli olması büyük avantaj.

plastik kanvası pek çok modelde kullanabilirsiniz.rahat bir kullanım sağlıyor,nakış malzemesi olarak pek çok iple işlemesini yapabilirsiniz.burdaki modeller Yılbaşı için işlenmiş şeker kutuları

etamin nakışı desenleri

etamin ve çarpı işine gönül veren dostlara netten çok güzel örnekler,ister masa örtüsü işleyin işter şemantabla,isterseniz işleyip pano yapın

mutfak için etamin kaneviçe işleme desenleri

masa örtüleri ve runner için çarpı,goblen desenleri,şablonları

23 Kasım 2012 Cuma

kumaş sepet dikimi

nette gördüğüm bu kumaş sepet yapımına bayıldım.çok işinize yarayacak bu kumaş sepet,banyoda,yatak odasında ve malzemelerinizi koyabileceğiniz kapaklı sepet modeli,



kumaş sepetin yapımı aşama aşama ekte













19 Kasım 2012 Pazartesi

yılbaşı etaminleri

şirin desenli yeniyıl kaneviçe etamin örnekleri,yılbaşı masaları ve mutfak takımları,masa örtüleri için etamin desenleri

goblen ve çarpı işi örnekleri

bebek örgülerine desen örnekleri

etamin bohça be masa örtüsü,kaneviçe takımlarına örnek ve modeller

etamin kaneviçe örnekleri

bu sene etemin ve goblen,kaneviçe son derece gözde ve moda,her yer özellikle kırlent,masa örtüleri,duvar panoları ve yastıklarda,eskilere rağbet var ama çeyiz kaneviçelerinizi atmayın sakın.

bebek örgülerini süslemede kullanabileceğiniz güzel etamin desenleri

yılbaşı için çok güzel etamin,kaneviçe örnekleri


18 Kasım 2012 Pazar

etamin örnekleri

etamin nakışını yada diğer adı ile çarpı işini sevenler için çok güzel örnekler.

kaneviçe ve etamin örneklerini örgü üzerinede uygulayabilirsiniz.

 şemalı etamin örnekleri,şeması işleme için işinizi kolaylaştıracaktır.örnekleri her türlü el nakışında kullanabilirsiniz.

fırında izmir köfte

Pazar günleri herkesin evde olduğu tatil günüdür.bende güzel bir izmir köfte yaptım miss gibi fırında.yanınada pilav ve kıvırcık salatası.buyrun sofraya sizlerde...
Malzemeler :
yarım kg kıyma
1 kuru soğan
2 yumurta
yarım bayat ekmek içi
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz,kimyon, karabiber
3-4 tane patates
2 tane domates
4 sivri biber
1 ,5 yemek kaşığı domates salçası ,sıvı yağ,tuz
Yapılışı : Kıyma ,ince doğranmış kuru soğan ,ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi ,2 yumurta,yarım kaşık biber salçası, tuz ve bahatatlar ile köftemizi yoğuruyoruz.Şekillendirilerek sıvı yağda hafif kızartıyoruz ki fırında dağılıp görüntüyü bozmasın.Fırın kabının altını iri dilimlenmiş patates ile dolduruyoruz.Üzerine köfteleri, domates dilimlerini ve biberleri estetik bir biçimde döşüyoruz.2 bardak suda ,1,5 yemek kaşığı salça , ve tuzu eriterek tepsinin üzerine döküyoruz.Son olarak hafifçe sıvı yağ gezdirerek tepsinin üzerini folyo ile kaplıyoruz ki üstü hemen yanmasın.Yaklaşık 45 dk. 200 derecede pişiriyoruz.Son 5 dakikada üzerinin kızarması için folyoyu çıkarmayı unutmuyoruz.Afiyet olsun...