kestane zamanı harikadır kestane hele birde pilavı denemekte fayda var,
kestaneli pilav
malzemeler:
- 1 kase pişmiş kestane
- 1 kase pişmiş kuşbaşı et
- 2 kase pirinç
- 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- kimyon
- karabiber
- tuz
- 3 kase kaynamış su
hazırlanması:
- pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
- havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
- suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
- kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
- pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder