ÇatlatmaBoya Çatlatma
Zıt renkte iki boya ve çatlatma verniği ile yapılan çatlatmadır. Piyasada kuruma sürelerif arklı çatlatma vernikleri bulunmaktadır . Zemin boyası sürüldükten sonra çatlatma vernikleri sürülür. Vernik bal kıvamına gelince üzerine zıt renkteki boya sürülür.Kuruması beklenir.Bazı vernikler için saç kurutma makinası kullanılabilir. Verniğin yoğunluğu, kuruma süreleri farklı uygulandığında farklı sonuçlar alınır.
Medyum Kullanarak Çatlatma Çeşitleri
Vernik Çatlatma
Zemin boyası üzerine parlatıcı vernik sürülür. Bal kıvamına gelince istenen renkte ahşap boyası sürülür. Üzerine çatlatma verniği sürülür. Tamamen kuruyunca zıt renkteki yağlı boya ile boşluklar doldurulup temiz bir peçeteyle silinir . Derin çatlak isteniyorsa medyum belirli arlarla birkaç kat daha sürülür.Bu çeşit çatlatmalara dekupaj resmi uygulanır.
Medyum Çatlatma
Zemin boyası üzerine medyum sürülür. Bir saat sonra ikinci kat medyum sürülür. Kurumasına yakın zıt renk sürülür. Medyum çok sürülürse yavaş az sürülürse hızlı kurur. Farklı medyumlar talimatlara göre kullanılmalıdır.
Medyumlu Boya Çatlatma
Üstte yazılı boya çatlatma bazı marka medyumlarla yapılabilir. Bunun için medyum bir kat sürülüp bal kıvamından sonra ikinci katın sürülmesi ve üzerine boya sürülmesi şeklinde olabilir. Son kat boya alttakinin zıt rengi olmalıdır.
Dekupaj Tekniği
Malzemeler:
-Dekupaj tutkalı
-Dekupaj kağıdı
-Tahta boyası
-Fırça
-Obje
Öneriler:
Bu teknikte önemli olan; dekupaj kağıdının iyi seçilmesi, dikkatli yapıştırılması ve dokuyla bütünleşmesidir. Birinci aşamada ilk olarak herhangi bir ahşap objeyi alırız. Ahşap objeyi yüzeyi pürüzsüzleşinceye kadar zımparalarız. Ardında objeyi istediğimiz bir renge boyarız. Sürdüğümüz boya kuruyanca objeyi yeniden zımparalayarak ikinci katı süreriz. İkinci aşamada objeye sürdüğümüz renge uygun olan bir dekupaj kağıdını dikkatlice keseriz. Dekupaj kağıdına dekupaj tutkalını süreriz. Eğer istenirse kağıdın üstüne bir kat daha dekupaj tutkalı sürülür. Son aşamada ise objeye uygun vernik sürülerek ahşap objeyi kurumaya bırakırız.
Peçete Tekniği
Malzemeler:
-Peçete tutkalı
-Peçete
-Tahta boyası
-Fırça
-Obje
Öneriler
Bu teknikte önemli olan; peçeteyi uygulayacağımız yerin açık renk olması, peçeteyi objenin üstüne yapıştırırken hava kabarcığı kalmamasına dikkate edilmelidir. Birinci aşamada ilk olarak herhangi bir ahşap objeyi alırız. Ahşap objeyi yüzeyi pürüzsüzleşinceye kadar zımparalarız. Ardından objeyi istediğimiz renge boyarız. Sürdüğümüz boya kuruyunca objeyi yeniden zımparalayarak ikinci katı süreriz. İkinci aşamada objeye sürdüğümüz renge uygun olan bir peçetenin istediğimiz yerini dikkatlice kesip katlarını ayırırız. Ardından ister peçeteyi
yapıştıracağımız yere, ister peçetenin arka kısmına peçete tutkalını süreriz ve belirlediğimiz yere yapıştırırız. Bir süre bekledikten sonra verniği sürüp ahşap objeyi kurumaya bırakırız.
Stamp Decor
Baskı Dekor
Malzemeler:
- Plaid stamp decor kalıpları
- Motife uygun renkte boyalar
-Objeyi boyamak için uygun renkte boya
-Fırçalar
-Egzersiz kağıtları
-Obje
İşlem Basamakları:
Obje ilk önce zımparalanır, motife uygun renkte 1 kat boya ile boyanır. 30 dk. bekletilir. Ahşap da tekrar zımparalanır. 2. kat boya sürülür. 1 saat bekletilir.
1-Motife uygun renkte boya tabağa sıkılır, fırça ile Stamp Decor’un sapından tutulur ve motifli yüzü boyanır.
Egzersiz kağıdına basılır sonuç net ise obje üzerine basılır.
2-Çalışmalar doğaçlama şeklindedir. Boyalı olan stamp decor kalıpları 2. ve 3. kez objenin üstüne
istenirse basılabilir. 2. ve 3. kez baskı objeye derinlik katar.
3 ve 4- Stamp decor kalıplarıobje üzerine basılırken sap kısmı bırakılır. Kalıbın her tarafı parmak uçlarıyla
iyice objeye bastırılır. Boyanın obje üzerinde çıktığından emin olunca kalıp sapından tutularak kaydırmadan kaldırılır.
Sımply Stencıl
Basit Şablon
Malzemeler:
-Simply stencil şablonu
-Stencil boyaları
-Stencil fırçaları
-Obje
-Boyalar
İşlem Basamakları:
Obje önce zımparalanır, motife uygun bir renkte 1 kat boyanır. 30 dk. bekledikten sonra ahşap tekrar zımparalanır. 2. kat boya sürülür ve bir saat bekletilir. Kremsi olan boyanın üzerindeki koruyucu tabaka, temiz ve yumuşak olan bir bezle ovalanarak alınır. Top uçlu kıl fırça boyaya batırılır. Ucundaki fazla boya kağıt havlu üzerine alınır. Şablondaki motiflerin üzeri tamponlanarak boyanır. İşlem bittikten sonra vernik ile cilalanır.
Eskitme
Boya Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje yelpaze fırça kullanılarak bir tarafı bir renge,diğer tarafı başka bir
renge batırılıp iki veya daha çok renklerle boyanır. Su bazlı akrilik boyalar kullanılmadan önce su ile inceltilir. Dikkat edilecek nokta,hakim renge az miktarda diğer renkleri katmaktır. Örneğin hakim renk bordo ise katılacak renkler az miktarda siyah,kahve ve sarı olabilir. Bu eskitmenin diğer şekli de önce tek renk boyayıp sonra az miktar siyah rengi kuru bir fırça alarak üzerine hafif darbelerle sürmektir.
Mumla Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Üzerine mum sürülür. Tekrar aynı renge boyanır. Kurumaya yakın üzeri bez ile silinir.
Kazıyarak Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Üzeri,astar gözükecek şekilde bulaşık teli gibi bir malzeme ile hafifçe kazınır.
Silerek Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Kuruduktan hemen sonra bir bez ile silinir. Silme işlemi aynı doğrultuda ve fazla bastırılmadan yapılmalıdır.
Alkollü Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Kuruduktan sonra saf alkole batırılan bir bez ile kısmen silinir.
Değişim Çiçekleri
Hazır yapay çiçeklere kurutulmuş görüntüsü veren,çiçeğin değişim geçirdiğini anlatan tekniktir. Objeye uygulanan tekniklerle rahatlıkla bütünleşir. Özellikle antikalaştırma tekniği ile
birleştiğinde objeye ayrı bir güzellik katar.
İşlem Basamakları:
1. Kare:
Mum yakılır, yapay çiçek mum alevinde birkaç dakika tutulur, yapraklar büzüşmeye başladığı zaman çevrilerek çiçeğin her tarafının eşit oranda mum alevinden etkilenmesi sağlanır. Bu işlemi yaparken çiçeğin yapraklarını yakmamaya dikkat edilir.
2. Kare:
Parmağımızla çiçeklerin uçlarından başlayarak çiçeğin her tarafına eşit miktarda parmak yaldız sürülür.Aynı işlem çiçeğin yapraklarına da yapılır. Önceden teknik çalışması bitmiş objenin üzerine silikon tabancasıyla dizayn edilir.
Altın Kaplama
Bugüne kadar yapılan altın varak çalışmasına kolay ve pratik bir uygulama yöntemi getiren tekniktir.
Malzemeler:
-Fırça
-Ahşap obje
-Yaldız rulo(folyo)
-Varak tutkalı
-Altın renginde boya
-Zımpara
İşlem Basamakları:
Obje iyice zımparalanır. Zemin altın renginde boyayla 1. kat boyanır. 30 dakika bekletilir. Tekrar zımparalanır. 2. kat boyanır. 1 saat kurumaya bırakılır.
Yaldızın(folyo)yapışmasını sağlayan tutkal bir kaba sıkılır. Naylon fırça tutkala batırılarak obje üzerine perçinleme,tamponlama şeklinde sürülür. 24 saat bekletilir. Tutkalın tamamıyla
şeffaflaşması gerekir.
Yaldız rulodan 10-15 cm kesilir.Avuç içerisinde yavaşça buruşturulur. Yaldızın mat olan kısmı objenin üzerinde şeffaflaşmış tutkala yapıştırılır, parmakla hafif bastırılarak yaldızın yapışkanının her tarafına geçmesi sağlanır. Yaldız folyo kenarından tutularak kaldırılır. Bu işlem yapışkan tamamıyla, folyodaki yaldızı alana kadar devam eder.
Bantlama
Batlama tekniği güzel ve değişik bir tekniktir. Fırçayla obje üzerine düzgün çizgiler çizebilmek için
kullanılır.
Malzemeler:
-Üç değişik renkte boya(Bir boya diğerlerine göre daha açık renkte olmalı)
-Ahşap obje
-Kağıt bant
Yapılışı:
1-Ahşap objeyi zımparalayıp tozunu alın. Açık rank boyayla birinci kat boyayı sürün. Kuruduktan
sonra zımparalayıp ikinci kat boyayı sürün.
2-Objenin üzerine kağıt bandı düzgün aralıklarla yapıştırıp, koyu renk boyayı sürün. Boya
kuruduktan sonra bantları sökün.
3-Bu kez enine olarak kağıt bandı tekrar yapıştırın. İkinci renk boyayı sürün ve kuruduktan sonra
bantları sökün.
4-Bu işlemler sonucunda obje üç renk kareye boyanmış olacaktır.
Transfer Tekniği
Malzemeler:
-Ahşap obje
-Uygulamak için seçtiğiniz esim
-Akilik boya
-Beyaz astar boya
-Transfer tutkalı
-Su zomparası
-Fırça
-Vernik
İşlem Basamakları:
Önce ahşap obje zımparalanır, tozu alınır. Akrilik boya su ile inceltilir. Yassı kıl fırça ile ince bir kat
süülür, kurutulur. Kuruyan boyanın üzeri sıfır nolu zımpara ile hafifçe zımparalanır. (pürüzsüz yüzey fotokopi kağıdının iyi yapışmasını sağlar).
Transfer tutkalı fırça ya da parmakla sürülebilir. Önce resminizin boyalı yüzeyine ince bir kat,sonra yapıştıracağınız ince bir kat transfer tutkalı sürülür,kurumaya bırakılır. Hızla kuruyup şeffaf hale gelince resmin boyalı yüzüne ikinci defa daha kalın bir tabaka transfer tutkalı eşit şekilde sürülür ve kurutulmadan hemen yüzeye yapıştırılır. Ortadan kenarlara doğru bir bezle hafifçe bastırılarak yapıştırılır (hava kabarcığı kalan yerlere iğne batırılıp havası çıkartılır). Transfer tutkalı en az üç saat bekletildiğinde tam ve şeffaf olarak kurur. Daha fazla beklenebilir ama üç saatten önce kağıdı sökme işlemine geçilmemelidir.
Kağıdın yüzeyi çok az nemlendirilir ve bir köşesinden sökülmeye başlanır. Fotokopide renklerin yoğun olduğu yerlerden kağıt kolayca sökülecektir. Beyaz olan yerlerde fotokopi boyası olmadığı için kağıdın sökülmesi daha fazla nemlendirmeyi gerektirir. Beyaz yerlerden kağıdın temizlendiğine emin olmalısınız. Yoksa cila aşamasında yüzeyin üzerinde kalan kağıt tabakasında pürüzler oluşur. Resim ince bir tabaka halinde yüzeye taşınmıştır. Kullanılan boyanın uygun renkleri ve uygun fırçası ile tamponlanarak resim tamamlanır. Gereken yerlere sivri uçlu fırça kullanılır. Son olarak obje veniklenir.
Püf Noktası:
Transfer yaparken, transfer tutkalını hem obje üstüne hem de transfer yapacağınız fotokopi üstüne sürün ve hiç hava kabarcığı kalmadığından emin olun.Transferi açmak için en az iki gün bekleyin.
Küflenmiş Metal Eskitme
Malzemeler:
-Küf rengi boya
-Pas rengi boya
-Bakır rengi boya
-Kare Sünger
-Fırça
-Vernik
İşlem Basamakları:
Obje önce zımparalanır. Küf rengi ile birinci kat boyanır. Otuz dakika bekletilir, ahşap ise tekrar zımparalanır. İkinci kat küf rengi ile boyanır, bir saat bekletilir. Kare süngerin gözenekleri tırnağımızla kopartılarak açılır. Kenar ve köşeleri yok edilir. Sünger bakır rengine batırılır, objenin üzerine tamponlayarak sürülür. Obje üzerindeki oyuk kısımlarda küf rengi bırakılmasına dikkat edilir. Pas rengi tabağa sıkılır. Sünger pas rengine batırılır, objenin üzerine tamponlayarak sürülür. İşlem tamamlandıktan yirmi dört saat sonra obje verniklenir.
Sizlere ahşap boyama ile ilgili gerekli bilgileri, teknikleri açıkladık. Ahşap boyamanın insanı nasıl rahatlattığını, evlerinizde kullanabileceğiniz güzel, estetik ev eşyalarını emek vererek ve
yaratıcılığımızı kullanarak, ekonomik bir şekilde yapabildiğimizi gördük. Sizlerde bu teknikler sayesinde, objenizin üzerinde farklı görüntüler yaratabilirsiniz. Objenizde yaratacağınız bu yeni
görüntüler sizlere ve ürünlerinize ayrıcalık tanıyacaktır. Evet, bundan sonrası sizlere kalıyor.
Korkmayın artık!
Haydi alın fırçayı elinize!
Evinizi süsleyin, güzelleştirin.
Egzersiz kağıdına basılır sonuç net ise obje üzerine basılır.
2-Çalışmalar doğaçlama şeklindedir. Boyalı olan stamp decor kalıpları 2. ve 3. kez objenin üstüne
istenirse basılabilir. 2. ve 3. kez baskı objeye derinlik katar.
3 ve 4- Stamp decor kalıplarıobje üzerine basılırken sap kısmı bırakılır. Kalıbın her tarafı parmak uçlarıyla
iyice objeye bastırılır. Boyanın obje üzerinde çıktığından emin olunca kalıp sapından tutularak kaydırmadan kaldırılır.
Sımply Stencıl
Basit Şablon
Malzemeler:
-Simply stencil şablonu
-Stencil boyaları
-Stencil fırçaları
-Obje
-Boyalar
İşlem Basamakları:
Obje önce zımparalanır, motife uygun bir renkte 1 kat boyanır. 30 dk. bekledikten sonra ahşap tekrar zımparalanır. 2. kat boya sürülür ve bir saat bekletilir. Kremsi olan boyanın üzerindeki koruyucu tabaka, temiz ve yumuşak olan bir bezle ovalanarak alınır. Top uçlu kıl fırça boyaya batırılır. Ucundaki fazla boya kağıt havlu üzerine alınır. Şablondaki motiflerin üzeri tamponlanarak boyanır. İşlem bittikten sonra vernik ile cilalanır.
Eskitme
Boya Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje yelpaze fırça kullanılarak bir tarafı bir renge,diğer tarafı başka bir
renge batırılıp iki veya daha çok renklerle boyanır. Su bazlı akrilik boyalar kullanılmadan önce su ile inceltilir. Dikkat edilecek nokta,hakim renge az miktarda diğer renkleri katmaktır. Örneğin hakim renk bordo ise katılacak renkler az miktarda siyah,kahve ve sarı olabilir. Bu eskitmenin diğer şekli de önce tek renk boyayıp sonra az miktar siyah rengi kuru bir fırça alarak üzerine hafif darbelerle sürmektir.
Mumla Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Üzerine mum sürülür. Tekrar aynı renge boyanır. Kurumaya yakın üzeri bez ile silinir.
Kazıyarak Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Üzeri,astar gözükecek şekilde bulaşık teli gibi bir malzeme ile hafifçe kazınır.
Silerek Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Kuruduktan hemen sonra bir bez ile silinir. Silme işlemi aynı doğrultuda ve fazla bastırılmadan yapılmalıdır.
Alkollü Eskitme
Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Kuruduktan sonra saf alkole batırılan bir bez ile kısmen silinir.
Değişim Çiçekleri
Hazır yapay çiçeklere kurutulmuş görüntüsü veren,çiçeğin değişim geçirdiğini anlatan tekniktir. Objeye uygulanan tekniklerle rahatlıkla bütünleşir. Özellikle antikalaştırma tekniği ile
birleştiğinde objeye ayrı bir güzellik katar.
İşlem Basamakları:
1. Kare:
Mum yakılır, yapay çiçek mum alevinde birkaç dakika tutulur, yapraklar büzüşmeye başladığı zaman çevrilerek çiçeğin her tarafının eşit oranda mum alevinden etkilenmesi sağlanır. Bu işlemi yaparken çiçeğin yapraklarını yakmamaya dikkat edilir.
2. Kare:
Parmağımızla çiçeklerin uçlarından başlayarak çiçeğin her tarafına eşit miktarda parmak yaldız sürülür.Aynı işlem çiçeğin yapraklarına da yapılır. Önceden teknik çalışması bitmiş objenin üzerine silikon tabancasıyla dizayn edilir.
Altın Kaplama
Bugüne kadar yapılan altın varak çalışmasına kolay ve pratik bir uygulama yöntemi getiren tekniktir.
Malzemeler:
-Fırça
-Ahşap obje
-Yaldız rulo(folyo)
-Varak tutkalı
-Altın renginde boya
-Zımpara
İşlem Basamakları:
Obje iyice zımparalanır. Zemin altın renginde boyayla 1. kat boyanır. 30 dakika bekletilir. Tekrar zımparalanır. 2. kat boyanır. 1 saat kurumaya bırakılır.
Yaldızın(folyo)yapışmasını sağlayan tutkal bir kaba sıkılır. Naylon fırça tutkala batırılarak obje üzerine perçinleme,tamponlama şeklinde sürülür. 24 saat bekletilir. Tutkalın tamamıyla
şeffaflaşması gerekir.
Yaldız rulodan 10-15 cm kesilir.Avuç içerisinde yavaşça buruşturulur. Yaldızın mat olan kısmı objenin üzerinde şeffaflaşmış tutkala yapıştırılır, parmakla hafif bastırılarak yaldızın yapışkanının her tarafına geçmesi sağlanır. Yaldız folyo kenarından tutularak kaldırılır. Bu işlem yapışkan tamamıyla, folyodaki yaldızı alana kadar devam eder.
Bantlama
Batlama tekniği güzel ve değişik bir tekniktir. Fırçayla obje üzerine düzgün çizgiler çizebilmek için
kullanılır.
Malzemeler:
-Üç değişik renkte boya(Bir boya diğerlerine göre daha açık renkte olmalı)
-Ahşap obje
-Kağıt bant
Yapılışı:
1-Ahşap objeyi zımparalayıp tozunu alın. Açık rank boyayla birinci kat boyayı sürün. Kuruduktan
sonra zımparalayıp ikinci kat boyayı sürün.
2-Objenin üzerine kağıt bandı düzgün aralıklarla yapıştırıp, koyu renk boyayı sürün. Boya
kuruduktan sonra bantları sökün.
3-Bu kez enine olarak kağıt bandı tekrar yapıştırın. İkinci renk boyayı sürün ve kuruduktan sonra
bantları sökün.
4-Bu işlemler sonucunda obje üç renk kareye boyanmış olacaktır.
Transfer Tekniği
Malzemeler:
-Ahşap obje
-Uygulamak için seçtiğiniz esim
-Akilik boya
-Beyaz astar boya
-Transfer tutkalı
-Su zomparası
-Fırça
-Vernik
İşlem Basamakları:
Önce ahşap obje zımparalanır, tozu alınır. Akrilik boya su ile inceltilir. Yassı kıl fırça ile ince bir kat
süülür, kurutulur. Kuruyan boyanın üzeri sıfır nolu zımpara ile hafifçe zımparalanır. (pürüzsüz yüzey fotokopi kağıdının iyi yapışmasını sağlar).
Transfer tutkalı fırça ya da parmakla sürülebilir. Önce resminizin boyalı yüzeyine ince bir kat,sonra yapıştıracağınız ince bir kat transfer tutkalı sürülür,kurumaya bırakılır. Hızla kuruyup şeffaf hale gelince resmin boyalı yüzüne ikinci defa daha kalın bir tabaka transfer tutkalı eşit şekilde sürülür ve kurutulmadan hemen yüzeye yapıştırılır. Ortadan kenarlara doğru bir bezle hafifçe bastırılarak yapıştırılır (hava kabarcığı kalan yerlere iğne batırılıp havası çıkartılır). Transfer tutkalı en az üç saat bekletildiğinde tam ve şeffaf olarak kurur. Daha fazla beklenebilir ama üç saatten önce kağıdı sökme işlemine geçilmemelidir.
Kağıdın yüzeyi çok az nemlendirilir ve bir köşesinden sökülmeye başlanır. Fotokopide renklerin yoğun olduğu yerlerden kağıt kolayca sökülecektir. Beyaz olan yerlerde fotokopi boyası olmadığı için kağıdın sökülmesi daha fazla nemlendirmeyi gerektirir. Beyaz yerlerden kağıdın temizlendiğine emin olmalısınız. Yoksa cila aşamasında yüzeyin üzerinde kalan kağıt tabakasında pürüzler oluşur. Resim ince bir tabaka halinde yüzeye taşınmıştır. Kullanılan boyanın uygun renkleri ve uygun fırçası ile tamponlanarak resim tamamlanır. Gereken yerlere sivri uçlu fırça kullanılır. Son olarak obje veniklenir.
Püf Noktası:
Transfer yaparken, transfer tutkalını hem obje üstüne hem de transfer yapacağınız fotokopi üstüne sürün ve hiç hava kabarcığı kalmadığından emin olun.Transferi açmak için en az iki gün bekleyin.
Küflenmiş Metal Eskitme
Malzemeler:
-Küf rengi boya
-Pas rengi boya
-Bakır rengi boya
-Kare Sünger
-Fırça
-Vernik
İşlem Basamakları:
Obje önce zımparalanır. Küf rengi ile birinci kat boyanır. Otuz dakika bekletilir, ahşap ise tekrar zımparalanır. İkinci kat küf rengi ile boyanır, bir saat bekletilir. Kare süngerin gözenekleri tırnağımızla kopartılarak açılır. Kenar ve köşeleri yok edilir. Sünger bakır rengine batırılır, objenin üzerine tamponlayarak sürülür. Obje üzerindeki oyuk kısımlarda küf rengi bırakılmasına dikkat edilir. Pas rengi tabağa sıkılır. Sünger pas rengine batırılır, objenin üzerine tamponlayarak sürülür. İşlem tamamlandıktan yirmi dört saat sonra obje verniklenir.
Sizlere ahşap boyama ile ilgili gerekli bilgileri, teknikleri açıkladık. Ahşap boyamanın insanı nasıl rahatlattığını, evlerinizde kullanabileceğiniz güzel, estetik ev eşyalarını emek vererek ve
yaratıcılığımızı kullanarak, ekonomik bir şekilde yapabildiğimizi gördük. Sizlerde bu teknikler sayesinde, objenizin üzerinde farklı görüntüler yaratabilirsiniz. Objenizde yaratacağınız bu yeni
görüntüler sizlere ve ürünlerinize ayrıcalık tanıyacaktır. Evet, bundan sonrası sizlere kalıyor.
Korkmayın artık!
Haydi alın fırçayı elinize!
Evinizi süsleyin, güzelleştirin.
KAYNAKÇA
1. www.ahsapboyama.net
2. www.google.com/Ahsap boyama
3. www.google.com/Ahsap boyama teknikleri
4. www.semihyener.com
5. www.showtvnet.com
6. Yener S. Craft Tenikleri-1 Modalistlik,Stilistlik, El sanatları eğitim merkezi
7. Kendin Yap Dergisi Eğitim Dizisi-6 Ahşap boyama ve ekitme teknikleri (Ekin Yayın Grubu)
8. Kendin Yap Dergisi Eğitim Dizisi-10 Ahşap boyama ve ekitme teknikleri (Ekin Yayın Grubu)
9. Erkan G. Gözde El Sanatları-3 Ahşap boyama(Dilem Yayınları)
10. Ahşap boyamada değişik teknikler
1. www.ahsapboyama.net
2. www.google.com/Ahsap boyama
3. www.google.com/Ahsap boyama teknikleri
4. www.semihyener.com
5. www.showtvnet.com
6. Yener S. Craft Tenikleri-1 Modalistlik,Stilistlik, El sanatları eğitim merkezi
7. Kendin Yap Dergisi Eğitim Dizisi-6 Ahşap boyama ve ekitme teknikleri (Ekin Yayın Grubu)
8. Kendin Yap Dergisi Eğitim Dizisi-10 Ahşap boyama ve ekitme teknikleri (Ekin Yayın Grubu)
9. Erkan G. Gözde El Sanatları-3 Ahşap boyama(Dilem Yayınları)
10. Ahşap boyamada değişik teknikler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder