YOĞURTLU KABAK DOLMASI
MALZEMELER
Yarım kg orta yağlı kıyma
Bir su bardağı köftelik bulgur
Bir kaşık biber salçası
Bir kaşık domates salçası
Bir orta boy kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, köfte baharı,
Maydanoz, dereotu
ÜZERİ İÇİN
Sarımsaklı yoğurt
Salçalı yağ
YAPILIŞI
Soğan rendelenir, kıyma, bulgur, salçalar, yağ, ince kıyılmuş maydanoz ve derotu, baharatlar karıştırılarak dolma içi hazırlanır. Pişirilecek tencerenin dibine maydanoz ve dereotunun sapları dizilir.
KABAKLAR YIKANIR VE SOYULUR. Üçe bölünüp dolma oyacağı ile oyulur. İçine hazırladığımız dolma harcı doldurulup dik olarak tencereye dizilir. Üzerine bir tabak konur. Tuzu serpilir ve suyu konur. Kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilir.
Servis tabağına alınan dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt konur ve salçalı sos gezdirilir…
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder