Lezzetli, besleyici, özellikle menopoz dönemindeki hanımlar için çok gerekli bir sebze…
MALZEMELER
Bir paket Brüksel lahanası
Bir kahve fincanı pirinç
Bir orta boy kuru soğan
Bir kaşık domates salçası
Arzuya göre biber salçası
4 kaşık sıvı yağ
Limon
Tuz
YAPILIŞI
Brüksel lahanaları saplarından azıcık kesilerek üzerindeki koyu renkli ve fazla yaprakları alınır. Yıkanır. Göbek kısımları resimde görüldüğü gibi artı şeklinde derince çentilir. Bir tencerede ince doğranmış soğan yağda öldürülür. Salçası ilave edilir ve karıştırılır. Üzerine ayıklanmış yıkanmış pirinci ilave edilir. Lahanalar da atılır. Kapağı kapatılır. Rengi dönünceye kadar arada bir karıştırılır. Sonra sıcak su ilave edilir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Limon sıkılıp ateşten alınır.
AFİYET OLSUN
ÖNERİLER
Ben kıymalısını pişrdim harika oluyor...
Brüksel lahananızı alırken pakete çok iyi bakın ve en temiz ve taze olanını alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder