Malzemeler:
3 yumurta
90 g şeker
90 g un
1 bıçakucu kadar kabartma tozu
kreması icin:
1 yumurta
1 kaşık un
yarım çay bardağı şeker(damak tadına göre çoğaltılabilir)
250 g süt
1 vanilya
1 kaşık tereyağı
yeterince çilek ve karpuz
1 paket tart jölesi
28cm'lik tart kabi
Yapilisi
- Yumurtaları çırpalım iyice kabarana kadar sonra şekeri ilave edelim ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip dikkatlice karıştıralım.
- Yağlanmış tart kalıbında 175 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Krema için küçük bir tencereye yumurta,un,şekeri ve tereyağını koyalım ve karıştıralım çırpma teliyle,sütü koyalım ve muhallebi gibi pişirelim.Pişdikten sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Krema ılındıktan sonra tartın üzerine yayalım.Ortadan ikiye bölünmüş çilekleride üzerine dizelim.Paketin üzerinde yazılı olduğu gibi tart jöleyi hazırlayıp üzerine dökelim ve dolapta bir sure soğutalım.
pasta,kolay pasta,pasta tarifleri,meyveli pasta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder