15 Temmuz 2011 Cuma

KOL BÖREĞİ

Kol böreği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı,misafirlerinize,ramazanda iftar yada sahurda yiyebileceğiniz börek tarifi,kahvaltı masasında ağzınıza güzel bir lezzet
KOL BÖREĞİ
malzemeler
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1.5 su bardağı yoğurt
tuz
1.5 su bardağı su
aldığı kadar un
nişasta
malzemeleri karıştırıyoruz,kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak kadar hamur elde edene kadar un koyuyoruz,hamuru 15 bezeye ayırıyoruz,her bir bezeyi nişasta ile yufka büyüklüğünde açıp içine sıvıyağ sürüyoruz, istediğimiz bir harçtan koyup rulo yapıyoruz iki ucundan tutup büküyoruz tepsiye ilk bezeyi yuvarlak şekilde koyuyoruz diğer bezeleri de aynı işlemden geçirip ilk yufkanın etrafına dolayarak tepsiye döşüyoruz yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz
afiyet,bal,şeker olsun
börek,kol böreği nasıl yapılır,kolay börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder