Kıymalı etli ekmek,özellikle ramazan sofrası na çok yakışacak,lezzetli pide tarifi.
Etli Ekmek1-3 su bardağı un
2-20 gr yaş maya
3-1 tatlı kaşığı tuz
4-1 tatlı kaşığı toz şeker
ılık su
İç harcı için
1-400 gr kıyma
2-2 adet domataes
3-3 adet sivribiber
4-1 adet soğan
maydonuz
Etli Ekmek yapılışı....
Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın.Mayayı ılık su içinde eritip koyun.Tuzunu,şekeri ilave edip kulak memesi yuşaklığında hamur yapın.hamurun üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.yarım saat sonra 3 parçaya bölün.top şeklinde yumak yapın.biraz daha dinlendirin.
İç harcı için domates,biber,soğan ve maydonozu mutfak robotundan geçirip kıymaya katın.tuzunu katın.arzuya göre kırmızı biber ve karabiber ilave edebilirsiniz.
Hamuru tepsinin boyunca açın.Bir tepsiye 2 tane sığabilir.hamurların üzerine hazırladığınız etli harçtan koyup 250 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder