26 Temmuz 2011 Salı

Nohutlu Pilav


NOHUTLU PLAV
Malzemeler:


2 su bardagi pirinc

400 gr tavuk gogsu

12 yemek kasigi cicek yagi

1 yemek kasigi tereyagi

1 tavuk bulyon

Tuz,karabiber,tozbiber

4 su bardagi su

40gr hazir pismis veya taze pisirilmis nohut


Yapilisi:


Donmus tavuklari soguk suyun icinde 5- 10 dakika bekletin,bicakla parcalari kucultun ve sonra mutfak robotundan gecirin.6 yemek kasigi sivi yagi tencerenize koyun ve kizdirin.Tavuklari ekleyin ve bir sure kavurun.Baharatlari ekleyin(tamak tadiniza gore),3 dakika daha karistirin.Diger yandan baska bir tencereye diger 6 yemek kasigi sivi yagi isitin ve yikanmis kireci yok olmus pirincleri 2 dakika kavurun.Kavrulmus tavuklari pirince ekleyin karistirin.40 gr pismis nohudu ekleyin ve tabiki bulyon,su ve tereyaginida(margarinde olabilir).5 dakika kaynatin,karistirin ve tuzuna bakin tuzu eksikse tuz ekleyin.Kapagini kapatin tencerenin ve atesin altini sonuna kadar dusurun.20 dakika kisik ateste pisirin atesten alin 10 dakika dinlendirin ve servis yapin afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder