28 Aralık 2011 Çarşamba

Hindi Dolması

adettendir yılbaşı akşamı hindi pişirilir,ben pek bide adet olduğunu sanmıyorum ya neyse işte sizlere güzel bir hindi dolması tarifi,hindi,hindi dolma
malzemeler-hindi dolmasının
3,5-4 kg hindi
2 adet orta boy soğan
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 kg pilavlık pirinç
1 su bardağı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
15-20 tane kestane
Hindiyi suyla dolu büyük bir tencereye alıp, tuzunu koyup kaynatalım ve kaynadıktan sonra iç malzemesini hazırlayana kadar bekletelim. Başka bir tencerede soğanları ve fıstıkları sıvı yağla kavuralım sonra pirinci ilave edip tekrar kavuralım, suyunu ilave edelim. Bütün baharatları, kuş üzümünü, kestaneyi ve şekeri de ilave edip pilavımızı pişirelim. Daha sonra hindiyi fırın tepsisine alalım. Biraz tuzla hindinin içini ve dışını ovup, boğaz kısmını bir iple dikelim ya da sıkıca bağlayalım. Hindinin içini, bacaklarını pilavla doldurduktan sonra kalan pilavı da hindinin kenarlarına yerleştirelim. Hindinin tencerede kalan suyundan 2 kaşık üzerine dökelim ve hindinin üzerini tereyağıyla yağlayarak fırında 200 derecede 1 saat kadar pişirelim. Daha sonra tekrar yağlayarak ısıyı 170 dereceye düşürüp 20 dakika kadar daha pişirelim, pişirme işlemi sırasında hindinin kurumamasına dikkat edelim. Eğer dilerseniz haşlanmış sebzeler ve soya sosu eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

ASMA YAPRAĞINA SARILI HİNDİ GÖĞSÜ
MALZEMELER:
750 gr hindi göğsü
10 adet asma yaprağı
25 gr hardal
60 gr kuru soğan
300 gr kereviz
150 gr patates
60gr morel mantarı
75gr porçini mantarı
10 gr tavuk kıyması
50 ml krema
5gr tuz
3 gr akbiber
50 gr brokoli
50 gr havuç
50 gr kabak
100 ml demi glace sos
20 gr yaban mersini
YAPILIŞI:
Hindi göğüslerini döverek inceltin.Asma yapraklarını haşlayın.Mantarları küp küp doğrayın soğanla soteleyin.soğutup tavuk kıyması ile karıştırın.havuç ve kabak ve brokoliyi tuzlu suda haşlayın tereyağı ile sote edin hafifçe.kereviz ve patatesi tuzlu suda haşlayın püre yapın.
haşlanmış olan asama yapraklarını açıp üzerine hindiyi serin hardal sürün,tuz ve karabiber ekleyin.ortasına mantarları ilave edin streç film yardımı ile sarın.
Hindileri fırının buhar kısmında 3 dak haşlayın.daha sonra tavada 2-3 dak her tarafını kızartın.180 derece fırında 10 dak pişirin.
Kereviz püresini servis tabağına koyup üzerine pişirdiğiniz hindileri dizin kenarlarına sebzeleri dizin sosla servis yapın..

2 yorum:

  1. bloğuma hoşgeldiniz çok memnun oldum yılbaşı sofraları için vazgeçilmez lezzet

    YanıtlaSil