23 Ekim 2011 Pazar

VİŞNELİ SÜTLÜ TATLI

Hepimiz yazdan vişneleri depoladık ve derin dondurucuya attık ama ben henüz taze vişne bol bol tezgâhlardayken uydurarak doğaçlama yaptığım ama siteye eklemeye fırsat bulamadığım çok kolay bu tatlıyı havalar soğumaya başladığında kullanabilirsiniz, ya da ramazan dolayısıyla üstüne vanilyalı dondurma ile de hafif bir tatlı olarak menüye eklenebilirsiniz.
Ben sakızlı muhallebi olarak yaptım, istenirse sade muhallebi yapılabilir veya zamanınız yoksa vanilyalı puding veya beyaz çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 125 gr margarin,
  • 1/2 su bardağı un,
  • 750 ml süt,
  • 2 adet damla sakızı,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1-2 su bardağı çekirdeksiz vişne,
  • 1 paket Dr Oetker meyveli sos,
Hazırlanışı:
Tencerede margarini eritin, unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. Karışımı karıştırırken sütü ekleyin. Kaynamaya başlayınca damla sakızlarını, toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Kupların tabanına 3-4 adet vişne koyduktan sonra kupların üst kısmında biraz boşluk bırakarak muhallebimizi ekliyoruz. Kalan vişneleri de muhallebinin üstüne paylaştırdıktan sonra, tarife göre hazırlanan meyveli sosu birer kaşık üstlerine gezdiriyoruz, dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis edebilisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder