14 Ocak 2012 Cumartesi

Kot paçasından sepet yapımı

Kot pantolon paçasının geri dönüşüm macerası.Kot pantolonların paçası genellikle uzundur ve ve sizin ölçünüze göre kısalttırılır,işte kısaltılan bir pantolon paçası bakın ne hale geldi.


 işte meşhur pantolon paçamız,kesilmiş ve geri dönmeye hazırlanıyor,önce paçanın uzunluğunda aynı ölçüde kumaştan bir parça kestim.


 alt bölümünü yuvaarlak olarak düşündüğüm için aynı ölçüde yuvarlak kumaş kestim bu kısım taban kısmı olacak ben bütün parçaların içine 2 kat elyaf kestim.kumaşın ölçülerinde.


resimde görüyorsunuzkumaşı ve elyafı iğneledim makineye çektim

alt yani taban kısmı.elyaflı hali

işte her parçanın dikimiş hali buda ve geldi sıra süslemesine

paçadan kumaştan sepetimizin bitmiş hali bu astarlı ve 2 kat elyaflı

süslemek için astar kumaşından yaprak motiflerini kumaşa çizdim .2 kat kumaş ve elyaf,elyafı kumaşın arasına koydum,yaprak deseninin etrafından makinede zigzag dikişi ile diktim sonra kenarlarından kestim,birde evde kavuniçi renginde polar kumaş vardı onu sadece yaprak formunda kestim kurdele ile diktiğim kumaş sepete monte ettim.


önde bir tane yapmıştım amabaktım az oldu bende bir tane daha diktim ve sonuç


kumaştan dikilen sepetimizin son hali,yapraklarla süslendi.sonbahar yapraklı gibi oldu,işte muhteşem kot kumaşından geri dönüşüm bir sepet

2 yorum:

  1. Hi there friend..I'm fine..hope you are too..HUGS from Norway..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş ellerinize sağlık, siz de benim gibi en ufak şeyleri bile atmaya kıyamayanlardansınız. :) düşünüş tarzınızı beğendim. paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil