24 Ekim 2011 Pazartesi

Elmalı Pasta

pasta resimdeki gibi veya kurabiye şeklinde içini elmalı harçla doldurarak yapılabilir... Ben büyük boy borcama yapmıştım ama harç biraz fazla geldi, hamuru biraz ince bir tabaka halinde kullanmanızı öneririm, çünkü benim hamurum o kadar kabardıki olması gerekenden biraz kalın bir tabaka oldu...

Malzemeler:
  • 3-3,5 su bardağı un,
  • 1 su bardağından biraz az pudra şekeri,
  • 150 gr yumuşatılmış tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı nişasta,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,


İçi; 3-4 elma, 4 yemek kaşığı tozşeker (İsteğe göre 1 su bardağına kadar çıkarılabilir.), 2 çay kaşığı tarçın,

Üzeri için; Pudra şekeri
Hazırlanması:
  • Elmaları soyulup, rendelendikten sonra, şekerle birlikte kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar kavrulur. Altı kapatıldıktan sonra tarçın eklenip, soğumaya bırakılır.
  • Hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur haline gelene kadar yoğrulur. (Hamur isteğe göre ya yuvarlak kurabiye şeklinde, ya tart şeklinde ya da benim yaptığım gibi şekillendirebilir.)
  • Hamur 5 parçaya ayrılıp, orta büyüklükte açılarak 8 üçgen parça olacak şekilde kesilir. Geniş tarafa elmalı harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sarılıp, pişirme kâğıdı serili tepside, 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pişirilir. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder