20 Ekim 2011 Perşembe

Limonlu KEK

limonlu kek çok seviyorum. Hazırlanışı çok kolay olan limonlu keki evde artan ve bozulmaya başlayan limon popülasyonunu azaltmak için pişirmiştim ama siteye eklemek uzun sürdü.
Limonlu kekin diğer kek tariflerimden tek farkı bol limon içeriği. Bende hem tadıyla hem de lezzetiyle tam bir limon aromalı kek istediğim için sevdiğim 1 limonun suyunu kullandım, dilerseniz siz miktarı azaltabilirsiniz, ama pişerken mutfaktan ayrılmayın ki o etrafa saçılan güzel limon kokusuna doyabilesiniz :)
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta,
  • 2,5-3 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı tozşeker,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı (süzme) yoğurt,
  • 1 limonun suyu ve rendesi,
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu,
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağlanmış ve biraz unlanmış kek kalıbına dökün.
180 °C’de önceden ısıtılmış fırında (kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz) pişirin. Fırın telinin üzerinde ya da ıslak bir bez üzerinde kekinizi bekletip kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Servis tabağına aldıktan sonra süslemek isterseniz pudra şekeri kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder