CEVİZLİ EKMEK YAPILIŞI
Malzemeleri
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı tam buğday unu ve beyaz un karışımı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı
- ceviz
Su, süt ve şeker bir kasede karıştırılır.
Una kuru maya ve tuz eklenerek hamur yoğurma kabında karıştırılır. Bu karışımın ortası havuz gibi açılır ve su,süt, şeker karışımı boşaltılır. Hamuru karıştırırken zeytinyağı ve sirke eklenir.
Hamur iyice yoğrulur ve nemli bezle örtülerek oda sıcaklığında 1 saat bekletilir.
Fırın 200C'ye ayarlanır.
1 saat sonra hamur gene hafifçe yoğrulur. Ceviz eklenir ve istenilen şekil verilir. Tepsiye alınıp üzerine yumurta sarısı sürülür.
Isınmış fırına konur ve fırın kapatılarak 15 dakika bekletilir.
Sonra fırını gene 200C' ısısına ayarlayarak ekmeğin içi pişene kadar pişirilir.
Pişerken ısıya dayanıklı bir kapta kaynar su konursa fırının içine, ekmek yumuşak olur.
Fırından çıkınca nemli bez örtülerek soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder