7 Haziran 2011 Salı

Evde Ekmek Yapılışı

Kendi ekmeğinizi kendiniz yapmayı denedinizmi,evde ekmek yapımı,ekmeğinizi kendiniz pişirin
EVDE EKMEK YAPILIŞI
MALZEMELER
- 2 + 2/3 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 15 gr yaş maya veya 1 tatlı kaşığı toz maya
- 120 ml süt (yarım su bardağından biraz az)
- 175 ml su (3/4 su bardağından biraz az)
Un ile tuz karıştırılarak havuz yapılır. Maya ılık süt+şeker karışımında eritilerek havuza boşaltılır. Su eklenerek yumuşak kıvamda hamur elde edilir. 8-10 dakika kadar yoğrulur ve kabın üzeri streçle kapatılarak oda sıcaklığında 1,5 saat bekletilir. Sonra hamur tekrar yoğrularak 5 dakika bekletilir ve 10 parçaya bölünür. Her bir parça iki elle yoğrularak hafif oval şekli verilerek tepsiye dizilir. Üzerine biraz un serpilir. Elin serçe parmağıyla bilek arası bölümü yağlanır, bu bölüm dikine gelecek şekilde hamurlara bastırılır. Önceden ısıtılarak kapatılmış fırında 20 dakika bekletilir. Fırın 230C'ye ayarlanarak ekmekler pişirilir. Pişerken fırına dayanıklı bir kapta sıcak su konur (ekmekler yumuşak olması için).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder