7 Haziran 2011 Salı

İşkembe Çorbası


İŞKEMBE ÇORBASI
500 gr dana veya koyun işkembe
- 1 büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sirke
- 5-6 diş sarımsak
- 2 yumurta sarısı
- 1 limon
- tuz
İşkembe bol tuzla bekletilir, 2 saat sonra haşlanmak üzere düdüklü tencereye alınır. Üzerine 6-7 bardak su ve soğan bütün olarak konur. Pişinceye kadar kaynatılır.
Pişince süzülür ve minik doğranır.
Diğer bir tencerede yağ ve un pembeleşene kadar kavrulur. İşkembe suyu azar azar eklenir, kaynayıncaya kadar karıştırılır. Tuz eklenir. Doğranmış işkembe eklenir.
Çorbaya terbiye için yumurta sarıları ve limon ile çırpılır. Yavaşça çorbaya eklenir. Biraz kaynatılır ve servis edilir.
Sirke ve dövülmüş sarımsak karıştırılarak sos yapılır, çorbaya istenilen miktarda ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder