2 Haziran 2011 Perşembe

Kakaolu pasta tarifi

muzlu kakolu pasta tarifi

GEREKLİ MALZEME
Hamur için:
5 adet yumurta
2 su bardağı süt
205 su bardağından biraz fazla un
1/4 su bardağı su
4 tatlı kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığından biraz fazla margarin
3 yemek kaşığı kako
bir tutam tuz
Harç için:3 adet muz
1 su bardağı pudraşekeri
Sos için:
1+3/4 su bardağı süt
5 yumurtanın sarısı
8 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı toz vanilya
YAPILIŞI:
Hamur için yumurtaları çırpın,içine unu ve sütü katın.
Su,kakao,tuz,şeker ve margarini ekleyip kıvamlı bir karışım haline getirin ve 1 saat buzdolabında bekletin.Yapışmayan bir tavayı harlı ateşe koyun,içine bir kepçe hamurunuzdan akıtın ve tavayı sağa sola eğerek bütün tabana yayılmasını sağlayın.İki yüzünü de 3-4 dakika pişirip tahta börek küreğiyle,yırtmadan bir tabağa alın.
Muzları soyup dilimleyin,yırtmadan bir tabağa alın.
Sos için 5 kaşık şekeri sütle karıştırın,içine vanilyayı da katıp tencerede ısıtın.
Diğer bir kapta yumurta sarılarıyla 3 kaşık şekeri çırpın,sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
Kaşığın arkasını tutacak kadar katılaşınca süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.
Kreplerin ortasına muzlu harcı doldurup bohça gibi kapatın,açılmaması için kürdan batırın.Tepsiye dizin,fırında 5-10 dakika ısıtın.Üzerine vanilyalı sosu döküp servis yapın.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder