8 Haziran 2011 Çarşamba

Minik Ekler

kremalı minik ekler,kremalı pasta tarifleri
kakaolu minik ekler,çikolata soslu pasta,kolay pasta tarifleri
Malzemeler-

Hamur için:
- 1 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 4 yumurta
İç malzemesi:
- 1 paket dolgu kreması (Dr.Oetker)
Üzeri için:
- 100 gr bitter çikolata
Su, tuz ve tereyağı tencereye alınarak yağ eriyene kadar kısık ateşte kaynatılır. Un eklenerek hızla karıştırılır. Hamur tencereye yapışmayacak kıvama gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. Ilınınca yumurtalar teker teker hamura yedirilerek yoğrulur veya çırpılır. Hamur geniş uçlu sıkma torbasına alınır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla parmak büyüklüğünde hamurlar sıkılır. 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca enine ikiye kesilir. Dolgu kreması üzerindeki tarife göre hazırlanır. Çikolata benmari usulü eritilerek pastaların üzerine fırçayla sürülür. Çikolata katılaşana kadar bekletilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder