7 Haziran 2011 Salı

Mercimek Çorbası

MERCİMEK ÇORBASI
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 havuç
- 2 pırasa
- 1 kereviz
- 1 patates
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 limonun suyu
- 6 su bardağı su
- tuz
- karabiber
Kırmızı mercimek ayıklanır, tel süzgeçte nişastası gidene kadar yıkanır. Havuç ve patates soyularak rendelenir. Kereviz soyulur ve küp doğranır. Pırasalar ince kıyılır. Derin bir tencerede sıvıyağ kızdırılır ve pırasalar eklenerek kavrulur. Kavrulunca mercimek, sebzeler, pul biber, limon suyu ve karabiber eklenir. Orta ateşte sebzeler pişene kadar kaynatılır. Kaynarken üzerinde oluşan köpükler alınır. Tuz eklenir. Pişen çorba blenderle püre haline getirlir. Servis tabaklarına alınır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder