7 Haziran 2011 Salı

Mantı Çorbası

MANTI ÇORBASI
- 1 komposto kasesi yayım*
- 1 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 5-6 su bardağı su
- tuz
- pulbiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tencereye su konur ve yeterince tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynayınca yayım eklenir ve pişmesi için biraz daha kaynatılır. Yayım pişerken ayrı bir kapta yoğurt çırpılır ve havanda dövülmüş (veya ezilmiş) sarımsak eklenerek karıştırılır. Yoğurt azar azar ve çorba sürekli karıştırılarak ilave edilir. Çorba hazırdır, üzerine tavada kızdırılmış ve pulbiber eklenmiş yağ gezdirilir, servis yapılır.
* Yayım için: un, su tuz ile yapılmış hamurdan çok ince olmayacak şekilde yufka açılır. Bu yufkalar sacda veya tavada bir süre kurutulur (tepsirtilir). (Fazla kızarmayacak.) Yufka kurutulduktan sonra küçük kareler şeklinde kesilir. (Biz yayımı hazırlayıp buzdolabı poşetlerinde dondurucuda saklarız.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder