6 Haziran 2011 Pazartesi

Kereviz Çorbası

KEREVİZ ÇORBASI
MALZEMELER:
2 büyük boy kereviz
2 adet kuru soğan
1 havuç
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 limon suyu
1-1.5 lt et yada tavuksuyu yada bulyon (ben genelde bulyon kullanıyorum hafif oluyor bulyon kullanacaksanız tuz ilavesi yapmıyoruz)
dereotu
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Soğanları yemeklik doğrayıp margarinle kavuruyoruz pembeleşince unu ilave edip biraz daha çeviriyoruz soyup küçük küçük doğradığımız kereviz ve havucuda katıp suyunu ilave ediyoruz.Kerevizler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz dereotunuda katıp.Blendarla pürüzsüz oluncaya kadar eziyoruz.Bir kasede 1 yumurta ve limon suyunu çırpıp çorbaya ilave ediyoruz bir taşım kaynanıp ocaktan alıyoruz.......AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder