6 Haziran 2011 Pazartesi

Hasanpaşa Köftesi

HASANPAŞA KÖFTESİ
Köftesi İçin:
- 500 gr. köftelik kıyma
- 1 adet kurusoğan
- 1 dilim bayat ekmek
- 2 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- 1 yumurta
Püre İçin:
- 3 adet patates
- yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- tuz
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1-1,5 su bardağı su
- tuz
Köfte malzemeleri yoğrulur, ortası çukur (çanak şeklinde) köfteler yapılır, sıcak fırında 10 dakika pişirilir. Patatesler soyularak bütün veya küp şeklinde doğranarak haşlanır. Pişince süt, tereyağı ve tuz eklenerek püre yapılır. Köftelerin orta kısımlarına püre doldurulur. Küçük tencerede sıvıyağda salça kavrulur ve su, tuz eklenerek sos hazırlanır. Sos köftelerin üzerine gezdirilir ve sıcak fırında 20-25 dk. pişirilir. Pişince üzerlerine kaşar dilimi veya rendesi konarak peynir eriyene kadar fırında bekletilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder