8 Haziran 2011 Çarşamba

Vişneli İrmik Helvası

Vişneli dil peynirli irmik helvası,farklı lezzet arayanların mutfağı,irmik helvası yapılışı
Malzemeler-
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri
- 1 yemek kaşığı dondurulmuş vişne
- dondurma
Şerbeti için:
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1-2 diş karanfil
- 2 damla limon suyu
Şerbeti hazırlamak için, su ve tozşeker bir tencereye alınır, karanfil de eklenerek ocağa oturtulur. Kaynayınca limon suyu eklenerek bir taşım kaynatılır ve soğuması için bir kenara alınır.
Tencereye sıvıyağ, dolmalık fıstık konarak fıstıkların rengi dönene kadar kavrulur. Üzerine irmik ilave ederek sürekli karıştırılarak kısık ateşte 15 dakika kavrulur. Soğumuş şerbeti azar azar irmiğe ekleyerek, topaklanmaması için sürekli karıştırılır ve 5 dakika sonra ocaktan alınır. Sıcakken dilpeyniri ve vişneler eklenerek karıştırılır ve ılınmaya bırakılır. Dondurma ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder