28 Eylül 2011 Çarşamba

Izgara Köfte

KÖFTE
Lezzetli köfte yapmanın sırlarını biliyomusunuz,lezzetli köte için hangi baharatları kullanmalıyız,hele ızgara köfte çocuklar ne çok severler köfte patates kızartmasını
Köfte yapmanın sırları......

1- köfte yapmak için doğru et kullanmak çok önemlidir.köfteyi ızgara yapacaksınız biraz yağlı kıymayı tercih edin,döşetini kıyma makinesinde 2 kere çektirin,1kg için 100 gr kavram yağı isteyin ve iki kere çektirin.fazladak eklenen yağ kömür ızgarasına akacak ve köftenize güzel bir aroma katacaktır..

2-Evde kıymayı ve yağı birkaç dakika yoğurup dolaba kaldırın.
3-2 tane soğanı minik minik doğrayıp buzdolabında dinlendirin.eğer bir gün bekletirseniz daha güzel olur.soğanın suyunu sıkın .bize soğanın kendisi lazım suyu değil.

4-Baharatları bir tatlı kaşığı kimyon,bir çay kaşığı karabiber,bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber,bir tutam kekik seviyorsanız bir çay kaşığı toz kişniş ve bir çorba kaşığı galeta unu,eğer inegöl köfte gibi yapacaksınız 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edin.

5-yumurta kullanmayın çünkü yumurta durdukça kokusu ağırlaşır.bu yağtığımız köfte bir gün bekleyecek çünkü.

6-köfteyi 10 dak durmadan yoğurun sonra buzdolabına koyup 15 dak bekletin.ardından 10 dakika daha yoğurun.

7-Köfteyi hemen pişirmeyin bir gün bekletin daha sonra pişirin.
8-Köfteyi yaklaşık 40-50 gr lık toplar halinde yuvarlayın.elinizle bastırarak yuvarlayın.
9-En güzel köfte kömür ızgarasında pişendir ama evde kömür ızgarası yapamk imkanınız yoksa kavram yağı oranını biraz azaltın veya hiç eklemeyin.

10-Döküm tavanız varsa ızgaraya en yakın tadı akırsınız.köfte ne olursa olsun ağır ateşte pişirilmeli.
köfte,köfte nasıl yapılır,ızgara köfte,köfte yapılışı,özgür şef yemek tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder