7 Eylül 2011 Çarşamba

Tiremisu

 MALZEMELER
Bir paket hazır pastaban
250 gr labne peynir
kakao üstü için ölçüsü size kalmış
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
3 tepeleme yemek kaşığı un
yarım litre süt
keki ıslatmak için
bir su bardağı ılık su,2 yemek kaşığı kahve,2 yemek kaşığı toz şeker...

YAPILIŞI

Un,şeker,süt ve yumurta sarılarını bir tencereye alın kısık ateş altında muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın bu sırada kekimizin her iki kısmınıda kahveli ve şekerli su ile ıslatın.Soğumuş muhallebimizin içine labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın kekimizin üzerine yarısını koyun ve diğer kek parçasını üstüne koyun kalan muhallabimizi üstüne düzgün bir şekilde yayın ve son olarakta üzerine kakao serpin.Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor sevgiler:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder