30 Eylül 2011 Cuma

Safranlı Pilav-Şinitzel

SAFRANLI PİLAV
pilav için
malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı safran
3 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı:
safranı bir kase sıcak suyun içine ıslatın
Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın. Tencerede yağı eritin. . Pirinçleri ilave edin. 5 dakika kavurun. safranı süzüp pilava ekleyeceğimiz suya karıştırın toplamda 3su bardağı suyu pirinçlerin üzrine dökün tuzu ekleyin. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın
snitzel için:
tavuk filetoları 2yumurta
un
galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
tuz karabiber
tavuk filetoları Tuz ve karabiberleyiniz.
Herbir filetoyu önce una sonra iyice çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa banınınz. Galeta ununun ete iyice yapışması için avuç içi ile iyice bastırınız.

kızgın yağda kızartın
Kızartılmıs şnitzelleri kapaklı bir tencereye çıkarınız. Kendi buharı ile servise kadar orada kalsın.

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder