7 Eylül 2011 Çarşamba

Şekerpare

Hamuru ici3 yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı sıvıyağ1 paket yumuşamış margarin (250 Gr.) yarım kahve fincanı irmik1 paket kabartma tozu 1 paket vanilyaaldığı kadar un
Serbeti icin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5-6 damla limon
Hazirlanisi
önce serbetimizi hazirlayip bir kenarda ılımaya bırakalım. Sonra hamurumuz icin yumurta ve sekeri iyice cırptıktan sonra,diger malzemeleri ekleyelim.Cok sert olmayan ,kurabiye hamuru yumusakliginda bir hamur yoguralım.Daha sonra yuvarlak kurabiye sekli verip,ortasina bir tane fistik veya badem koyup ben boş yaptım fırın tepsimize dizelim.180 derece uzeri altin sarisi olana kadar pisirelim.Fırından çıkınca ılık serbeti sıcak kurabiyelerin uzerine dokelim.Serbetini çekince afiyetle yiyelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder