20 Temmuz 2011 Çarşamba

Laz Böreği

LAZ BÖREĞİ
Çok tatlı insanlar Karadenizliler hoş sohbet her sözü mizahla anlatan yurdum insanları,karadeniz yemekleride kendileri gibi özel,işte hem tatlı hem tuzlu Laz böreği
Malzemeler:
1/2 paket  yufka (taktım ben bu baklavalık yufkaya)
1/2 çay bardağı çiçek yağı
muhallebisi için:
6 su bardağı süt
8 yemek kaşığı un
14 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
üzerine;
1/2 çay bardağı çiçek yağı
50 gr tereyağ
pudra şeker
Hazırlanışı:
*Unla şeker tencereye konur, süt azar yedirilerek karıştırılarak pişirilir.
*Muhallebi kıvamına gelince vanilya ilave edilir.Soğumaya bırakılır.
*Dikdörtgen fırın tepsisi yağlanır.
*Yufkaların yarısı aralarına çok az yağ gezdirilerek tepsiye serilir.
*Üzerine soğutulmuş muhallebi dökülür.
*Diğer yufkalar da aynı şekilde aralarına az yağ gezdirilerek muhallebinin üstüne serilir.
*Bıçakla istenilen şekilde kesilir.
*Eritilmiş tereyağ ile çiçek yağı karıştırılarak tepsinin üzerine gezdirilir.
*Önce 180 derecede, üzeri pembeleşince 160 dereceye alınarak içi çekene kadar pişirilir.
*Fırından çıkarılıp soğuduktan sonra üerine pudra şekeri dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder