21 Temmuz 2011 Perşembe

Kanserden Korunma

Kanser hastalığından korunmanın yolları..
1-Kanser hastalığına yakalanmak istemiyorsanız sigara,alkol ve katı yağlardan uzak durun.
2-Bol kara turp tüketin.
3-Sarı ve turuncu renkteki meyve ve sebzelerle tereyi beslenme listenize ekleyin.aratırmalara göre tupgillerin metabolizmayı bloke ederek kansere yakalanmayı önlüyor.özellikle su teresi akciğer kanseri için faydalı.
3-Çiğ ve az pişmiş balık kansere yakalanma oranını azaltıyor.
4-Omega 3,E ve C vitamini ile selenyum takviyesi alın.
5-Turunçgilleri kabukları ile tüketin.
6-Soğan,elma,greyfurt ve pırasa kanser riskini azaltır.sigara içenlerin özellikle günde 1 baş soğan tüketmesi veya haftada en az iki kere pırasa yemesi gerekir.
YEŞİL ÇAY
1-Böğürtlen,çilek ve kiraz tütün sigara dumanında bulunan zararlı etkileri zarasız hale getiriyor.
2-K2 vitamininin kanser riskini yüzde 14 oranında düşürdüğü gözlenlenmiş,K vitamini en çok yumurta akında bulunuyor.
3-Sigara tiryakilerinin sık sık yeşil çay içmeleri öneriliyor.
ZENCEFİL
1-Aşırı kırmızı et tüketiminde kansere davetiye çıkarıyorsunuz.kırmızı et yiyenler eti bir gece önceden taze zencefilde bekletmeli,bu etteki toksinleri azaltıyor.
2-Sigara içenler E vitamini almayı unutmayın.e vitamini kansere yakalanma oranını düşürüyor.e vitamni almayanlarda kanser riski 21 kat artıyor.
3-Kolestrolu yüksek olanlar ve şeker hastalarında kansr daha fazla
4-Kuyruk ve domuz yağı kullanmak,yağı kızartmak ve yakmak kansere davaetiye çıkarıyor,yağı yakmadan kullanın
AKCİĞER KANSERİ
1-Akciğer hastaları kara üzüm,brokoli,lahana,karnabahar ve bol miktarda domates tüketmeli
2-Ananas,kırmızı biber,soya fasulyesi,zencefil,yeşil çay,meyan kökü ve deve dikeni akciğer kanserine çok faydalı yiyecekler
3-Her gün bir tatlı kaşığı zerdeçel tüketmeli akciğer kanseri hastası olanlar
MAYDONOZ
Kemoterapi gören hastalar
1-Tedavi sırasında kara turp bol bol tüketmeli
2-Süt yerine yoğurt,çökelek,keçi peyniri,keçi sütü tercih edilmeli
3-Salam ve sosis gibi gıdalardan uzak kalmalı
4-Nar ve nar suyu ekstresi tümör büyümesini durdurmada etkili.nar sık tüketilmeli
5-Aşırı miktarda öksürük otu,ekinazya ve maydonoz tüketilmemeli
6-Kereviz ve bergamot kemoterapi hastalarına önerilmez
7-Sarı kantaron,küçük hücreli akciğer kanserinde kullanılan ilaçların bloke edilmesine sebep olur tüketilmesi tehlikelidir.
8-Hastaların zayıflama ilaçları kullanması ölümlerine sebebiyet verebilir
TURUNÇGİLLER
Turunçgillerin kabuklarından elde edilen D limonen adındaki madde kanserden korunmada ve hastalığın tedavisinde kullanılır.mandalina,portakalve limonu kabukları ile birlikte çekerek içine bal  ve kara üzüm pekmezi ileve edin.bu karışımı her gün sabahları bir kase tüketin
Kanser,kanserden korunma,sağlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder