15 Temmuz 2011 Cuma

Pazılı Börek

pazı ve ısırgan otlu börek,sağlıklı bir börek tarifi,pazı ve ısırgan otu ayrıca içinde lor peyniri var soralarınızın vaz geçilmez böreği olacaktır eminim.
PAZILI BÖREK
Malzemeler:
1 bağ pazı
1 bağ ısırgan otu
300 gr lor peyniri
5 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çiçek yağı
Hazırlanışı:
*Pazı ve ısırgan otu 10 milyon kez yıkanır! :)
*Suyu çekilene kadar 1 yemek kaşığı yağ ile pişirilir.
*Lor peyniri ilave edilir.
*Yoğurt ve çiçek yağı çırpılır, yufkalara sürülür.
*Yufka ikiye katlanır.Kat kısmına yine yoğurtlu karışım sürülür.
*Pazı ve ısırgan otu karışımı yufkaya kat yerine konarak kol böreği gibi sarılır.
*Tepsinin ortasından başlanarak sarmış olduğumuz kol börekleri tepsiye dizilir.
*Tüm yufkalar bittikten sonra üzerine yoğurtlu karışım sürülür, 200 derece fırında pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder