26 Temmuz 2011 Salı

Elmalı Milföy

ELMALI MİLFÖY PASTA
Elmali Milfoy(Appelflappen)


Malzemeler:


7 tane kare milfoy

3 elma

1 yk tarcin

Yarim su bardagi seker + 2 yk seker(uzeri icin)

1/2 yk tereyagi veya margarin

su


Yapilisi:


1.Elmalari kup kup dograyin(buyuk olmasin).

2.Yagi tavada eritin elmalari ve yarim bardak sekeri ekleyip karistirin.Son olarak tarcini ekleyin ve 3 dakika pisirin elmalari(niye uc dakika,cunku firinda daha sonra yine pisecek kendim elmalarin az diri kalmalarini tercih ediyorum. istenirse elmalari rendeleyerek veya tavada fazla pisirilerek elmalarin diriliyini yok edebilirsiniz,kendi isteginize bagli).Elma karisimini sogumaya birakin.

3.Soguyan elmalari corba kasigi yardimiyla kare milfoylerin icine koyun ve ucgen kapatin.Milfoy kenarlarini bastirarak yapistirin(yapistirma icin su kullanabilirsiniz).

4.Uzerlerine once surme fircaginizla su surun sonra seker serpin.Onceden isinmis firinda 25 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder