26 Temmuz 2011 Salı

Tavuk Yemekleri


Tavuk Kebabı
Malzemeler:


Patates

Cig tavuk kanadi

Sogan

Tuz, karabiber

Domates salcasi

Su

Cicek yagi


Yapilisi:


Patatesleri soyun, yikayin, kalinca dilimleyin ve tuzlayin.Soganlari kalinca halkalar halinde dograyin.Tavuklari ikiye ayirin, yikayin ve tuz,karabiber serpin,bekletin.Bir miktar cicek yagi koyun tavaniza ve kizdirin.Soganlari alt ust yaparak kizartin(kizarmasi yeterli fazla bekletmeyin yagda).Patatesleri ayni sekilde kizartin ve once mutfak kagidin uzerine alin sonrada pisirme tencerenize.Son olarak tavuklari kizartin.Tavanizdaki yagi azaltin ve domates salcasini 2 dakika soteleyin ve istediginiz miktarda su ekleyin (ben fazla eklemedim).Tavadaki salcali su kaynadiktan sonra tencereye tavuk,patates ve soganlara ilave edin.Karisimi 20 dakika kisik ateste pisirin ve yemegin tadina bakin.Tavuklar pisince 10 dakika bekleyin ve servis yapin.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder