26 Temmuz 2011 Salı

Çilekli Pasta

ÇİLEKLİ TART
Malzemeler:


3 yumurta

90 g şeker

90 g un

1 bıçakucu kadar kabartma tozu



kreması icin:


1 yumurta

1 kaşık un

yarım çay bardağı şeker(damak tadına göre çoğaltılabilir)

250 g süt

1 vanilya

1 kaşık tereyağı

yeterince çilek ve karpuz

1 paket tart jölesi

28cm'lik tart kabi


Yapilisi

  1. Yumurtaları çırpalım iyice kabarana kadar sonra şekeri ilave edelim ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip dikkatlice karıştıralım.
  2. Yağlanmış tart kalıbında 175 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  3. Krema için küçük bir tencereye yumurta,un,şekeri ve tereyağını koyalım ve karıştıralım çırpma teliyle,sütü koyalım ve muhallebi gibi pişirelim.Pişdikten sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  4. Krema ılındıktan sonra tartın üzerine yayalım.Ortadan ikiye bölünmüş çilekleride üzerine dizelim.Paketin üzerinde yazılı olduğu gibi tart jöleyi hazırlayıp üzerine dökelim ve dolapta bir sure soğutalım.
pasta,kolay pasta,pasta tarifleri,meyveli pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder