14 Temmuz 2011 Perşembe

Ayva Tatlısı

Ramazan ayı nın sıcak yaz aylarına gelmesi tatlı alışkanlıklarınıda değiştirecek.daha hafif olan meyveli tatlılar yenecek,serinletici AYVA TATLISI denemeye ne dersiniz.

AYVA TATLISI
 
4 adet ayva
8 servis kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı su
kaymak
file antep fıstığı

YAPILIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri biriktiriyoruz. Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri serpiştiriyoruz. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde servis kaşığı ile birer kaşık toz şeker ilave ediyoruz. Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişiriyoruz. süslemesi zekinize göre.AFİYET OLSUN
ayva tatlısı,ayva tatlısı yapılışı,ayva tatlısı nasıl yapılır,tatlı tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder