26 Temmuz 2011 Salı

Elma Sirkesi

ELMA SİRKESİ
Öncelikle son dönemlerde sıklıkla akıllara gelen birkaç soruya değinmek istiyorum. Elma sirkesinin faydaları nelerdir, elma sirkesi söylenildiği gibi zayıflatır mı, eğer elma sirkesi zayıflatıyorsa bunu nasıl yapar, elma sirkesinin faydaları nelerdir, elma sirkesinin zararları nelerdir.Diyet denildiğinde akla gelen bazı klasik çözümlerin daha da ötesinde bir takım zayıflatıcı etkiye sahip olan besinlerde bulunmaktadır. Yapısı gereği kilo vermeyi ve yağ yakımını kolaylaştıran bu besinler, hızlı kilo verme gibi etkilerinin yanında vücut bölgelerinde yaşanacak sarkmalara karşı da oldukça büyük bir etkiye sahiptir. İşte bu anlamda faydalı olan bir besin maddesi elma sirkesi…Peki… Elma sirkesinin zayıflamaya olan etkileri dışında ne gibi artıları bulunmaktadır. İsterseniz o konu üzerine bir yoğunlaşalım.Elma sirkesi insanın ihtiyacı olan her türlü mineral ve madensel maddelerin yanı sıra a vitamini b vitaminleri, c vitamini ve pek çok meyve asitleri pekti ve doğal maddeleri de yapısı için de bulunduran doğal bir maddedir.
İnsanlara özellikle orta yaşın sonundayken yapmaları tavsiye edilen şey, günlük olarak egzersiz yapmak ve bu egzersizlerini belirli bir kalıp içerisine oturtarak her gün aksatmadan yapmalarıdır. Özellikle orta yaş da ver orta yaşın sonlarındayken başvurmanız gereken kaynaklardan biridir elma sirkesi, bedeninizi güçlendirir ve pek çok hastalığa karşı aktif olarak savaşır. Bütün bunların yanında sivilce ve siyah noktalara karşı da aktif olarak mücadele eder.
En sık kullanıldığı yöntemler ise, bal ile karıştırılarak tüketilmesidir. Böyle tüketilirse hem hastalıklara karşı daha etkili bir mücadele yöntemi oluşturulmuş olacaktır. Aynı zamanda da ekşi tadı bal ile karıştığında bir nebze olsun hafifletilmiş olacaktır.

İşte bal ve elma iksiri:

Öncelikle bir bardak dolusu suyumuzun içerisine bir kapak elma sirkesini ilave edelim. Bir süre bekleterek suyun içerisine karışmasını bekleyelim. Karışma tam olarak olduğunda ise bir miktar tercihen bir yemek kaşığı (ihtiyaca ve şeker hassasiyetine göre bu rakam değişebilir.) çiçek balı ilave edelim.
Bu karışımı her sabah uyandığımız da aç karnına tüketelim. Siz de çok kısa bir zaman içerisinde fark edeceksiniz. Sürekli kullanımın beden sağlığımıza ve bağışıklık sistemimize olumlu etkilerini, sizi ne kadar çok hastalıktan koruduğunu ve size kattığı canlılığı, bütün bunların yanı sıra bu karışımı henüz genç yaşlardan itibaren tüketmeye devam ettiğinizde orta yaşların sonuna doğru hiç olmadığınız kadar sağlıklı bir bünyeye sahip olduğunuzu göreceksiniz.Tabi bu noktada yabana atılmaması gereken bir başka zenginlik daha bulunmaktadır. Bu zenginlik çiçek balından başka bir şey değildir. Çiçek balı hem insana enerji verici etkisi bulunmaktadır. Hem de bütün karışımlar arasında en doğal olanıdır. İçerisinde fosfor magnezyum ve demir bulunmaktadır.
Sabahları uyandığımızda bir bardak bal ve sirke içtiğimizde içinde bulunan zenginliğin size ne kadar önemli katkıları olduğundan artık hiçbir şüpheniz olmadığını biliyoruz. Bedeninizi güçlendiren ve pek çok yorgunluğa ve strese karşı size dayanıklılık kazandıran bu karışımın içerisinde bulunan yüksek madensel tuzlar sayesinde kalp ve damar sağlığınızı olumlu yönde etkilemektedir. Tabi bu noktada tek yapmanız gereken bal karışımı değildir. Sıklıkla maden suyuyla birlikte de tüketilebilir.
Yapılan araştırmalar bize göstermiştir ki sık sık üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanan insanlar özellikle sirke bal kokteyline başvurduklarında kalp kaslarında ve solunum yolları enfeksiyonunun aktif mücadelesinde inanılmaz bir tedavi yöntemi kazanmış olacaklardır. Ama bu tarz tedaviler özellikle uygulandığı zaman oldukça büyük çapta etkilerinden de kurtulabilmektedirler.
Size tavsiyemiz ise grip ve soğuk algınlıklarının en sık görüldüğü dönemler olan mevsim geçişi dönemlerinden yaklaşık olarak yirmi ila yirmi sekiz gün öncesinden elma sirkesi bal karışımını uygulamaya başlayın, etkilerini sizler de gördüğünüz de çok şaşıracaksınız.
Öksürüğe karşı da uygulandığında oldukça büyük bir etki sağlamaktadır. Yaklaşık olarak 4 ölçü sirkeye 3 ölçü bal karıştırarak tüketildiğinde ise öksürüğü kesmektedir.
Boğaz da yaşanan yanma ve ağrılarda da sıklıkla başvurulmaktadır. Pek çok sanatçının sesleri kısılmaması için elma sirkesi ile gargara yaptıklarını unutmamak gerekmektedir.Yaptığınız salatalarda da elma sirkesi kullanırsanız, yüksek kolesterole karşı etkili bir mücadele yöntemi kazanmış olmanın ne demek olduğunu yakından anlayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra yaraların çabuk iyileşmesi, kabızlık ve daha yüzlerce çeşit probleme karşı oldukça büyük ve etkili bir savaş vermekte olan elma sirkesi, fiziksel problemlerde de kullanılabilir. Örnek verilmek gerekirse varise karşı elma sirkesi ile ıslattığınız bir bez baldırınıza sararak bekletebilirsiniz.
Güneş yanığına karşı da aktif olarak kullanılmaktadır. Yanık olan bölgeye doğrudan ve dikkatli bir şekilde uyguladıktan sonra bir miktar bal ile üzerinden geçilmelidir. Daha sonrasında ise yaklaşık bir yirmi dakika kadar beklemenin ardından o bölge yavaşça yıkanmalıdır.En güzel ve en fazla dikkat çekici özelliği ise elma sirkesinin şu ana kadar tespit edilen hiçbir yan etkisi yoktur. Sabahları aç karnına çok fazla tüketmenin mide rahatsızlığı bulunan insanlarda bir takım sıkıntılara sebep olduğu tespit edilmiştir. Ama bu durumun yanı sıra hiçbir rahatsızlık oluşturmaz.
Osmanlı zamanında elma sirkesi akşam yemeklerinin ardından misafirlere ikram edilirmiş, hazmı kolaylaştırıp rahat bir uyku uyutması açısından…Yani bütünüyle elma sirkesini ele aldığımız zaman bizim için oldukça önemli bir yardımcı, gerçek anlamda sağlığımıza dost ve her anlamda başvurabileceğimiz bir kaynak ile karşılaşırız. Sağlığınız açısından sizlerde elma sirkesi tüketebilirsiniz. Elma sirkesi aynı zamanda yıllardan beri ilaç sektörünün de sıklıkla başvurduğu bir hammadde kaynağıdır.
Bütün artılarını sadece elmadan sağlamamaktadır. Aynı zamanda bal ile karıştırılıp tüketildiğinde de oldukça önemli artılara sebep olmaktadır.Elma Sirkesi Zayıflatırmı,ELMA SİRKESİ,ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder