3 Kasım 2011 Perşembe

Brüksel Lahanası yemeği

BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ
Lezzetli, besleyici, özellikle menopoz dönemindeki hanımlar için çok gerekli bir sebze…
MALZEMELER


Bir paket Brüksel lahanası

Bir kahve fincanı pirinç

Bir orta boy kuru soğan

Bir kaşık domates salçası

Arzuya göre biber salçası

4 kaşık sıvı yağ

Limon

Tuz


YAPILIŞI


Brüksel lahanaları saplarından azıcık kesilerek üzerindeki koyu renkli ve fazla yaprakları alınır. Yıkanır. Göbek kısımları resimde görüldüğü gibi artı şeklinde derince çentilir. Bir tencerede ince doğranmış soğan yağda öldürülür. Salçası ilave edilir ve karıştırılır. Üzerine ayıklanmış yıkanmış pirinci ilave edilir. Lahanalar da atılır. Kapağı kapatılır. Rengi dönünceye kadar arada bir karıştırılır. Sonra sıcak su ilave edilir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Limon sıkılıp ateşten alınır.


AFİYET OLSUN


ÖNERİLER


Ben kıymalısını pişrdim harika oluyor...

Brüksel lahananızı alırken pakete çok iyi bakın ve en temiz ve taze olanını alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder