1 Kasım 2011 Salı

Kruvasan yapılışı

susamlı kruvasan
MALZEMELER
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Yumurta akı
1 Paket yaş maya
2 Çay kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
Malzemelerin hepsiyle hamur hazırlanır. Mayalanmasını beklemeden 8 bezeye ayırılır.Bezelerin hepsi küçük açılır.Aralarına margarin sürülerek üstüste dizilir.Daha sonra oklava ile açılarak büyütülür.Önce dörde daha sonra üçe kesilir.İç malzemesi ilave edilip kalın tarafından başlanarak rulo yapılır.Tepside mayalandırılır. 175 derecede pişirilir.Bu tarifi netten bulup denemiştim.Misafirlerim tarafından çok beğenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder