1 Kasım 2011 Salı

Mayalı Poaça

KOLAY POĞAÇA TARİFİ,
Pazar sabahı kahvaltıda sıcacık bir poğaça ile kahvaltı yapmaya ne dersiniz.
MALZEMELER
1 Paket maya
1 Bardak ılık su
Yarım bardak süt
1 Yumurta sarısı dışına
125 gram margarin
2 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre iç malzemesi
YAPILIŞI
Mayayı ılık su ile erittikten sonra biraz un ilave edilir. İyice birbirine karışması sağlanır.Daha sonra diğer malzemelerle yoğurulur.Ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un ilave etmeye devam edilir. Hazırlanan hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlendirdiğimiz bezelerin içine istenen malzemeyi koyarak katlanır.Yağlanan tepsiye dizilip yumurta sarısı sürdüğümüz poğaçalar oda sıcaklığında kabartılıp 175 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder