3 Kasım 2011 Perşembe

Kabak dolması

YOĞURTLU KABAK DOLMASI



MALZEMELER


1 kg kabak

Yarım kg orta yağlı kıyma

Bir su bardağı köftelik bulgur

Bir kaşık biber salçası

Bir kaşık domates salçası

Bir orta boy kuru soğan

4 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, köfte baharı,

Maydanoz, dereotu


ÜZERİ İÇİN


Sarımsaklı yoğurt

Salçalı yağ


YAPILIŞI


Soğan rendelenir, kıyma, bulgur, salçalar, yağ, ince kıyılmuş maydanoz ve derotu, baharatlar karıştırılarak dolma içi hazırlanır. Pişirilecek tencerenin dibine maydanoz ve dereotunun sapları dizilir.

KABAKLAR YIKANIR VE SOYULUR. Üçe bölünüp dolma oyacağı ile oyulur. İçine hazırladığımız dolma harcı doldurulup dik olarak tencereye dizilir. Üzerine bir tabak konur. Tuzu serpilir ve suyu konur. Kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilir.

Servis tabağına alınan dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt konur ve salçalı sos gezdirilir…


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder