Malzemeler :
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket margarin (Hüner kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı (Beyazını üzerine kullandım)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay bardağı kadar haşhaş tohumu
- Üzeri için kuru meyvalar
Yapılışı :
Kuru meyva haricindeki bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurdum. Buzdolabında 20 dakika dinlendirdim ve kalıpla kesip, üzerlerine yumurta beyazı sürüp, kuru meyvalar ile süsledim. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika kadar pişirdim. Kalıbım ince olduğu için 20 dakika pişirme süresi yeterli oluyor, daha kalın kalıp kullanılacaksa süre uzayabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder