4 Ağustos 2011 Perşembe
Islak Kek
çikolata soslu ıslak kekMalzemeler :
4 yumurta
1 su b. toz şeker
125 gr. Tereyağı
2 çorba k. kakao
1 su b. süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Sosu için:
1,5 su b. süt
1 su b. toz şeker
100 gr. Çikolata
1 çorba k. kakao
Üzeri için:
hindistan cevizi
Hazırlanışı :
125 gr.tereyağını eritin.Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı kakao ve 1 su bardağı süt ilave edin ve karıştırın.Üzerine eritilmiş tereyağı ilave edin.Üzerine 1 paket kabartma toz ve 1 paket vanilya ilave edin.Daha sonra üzerine 7 çorba kaşığı un ilave edin ve tekrar karıştırın.Fırın kabına yağlı kağıt yerleştirin.Üzerine kek karışımını dökün.önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.
Sosu için bir tencereye 1.5 su b.süt ilave edin Üzerine 1 su bardağı toz şeker,100 gr.bitter çikolata ve 1 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın.Pişen keki fırın kabında çıkartın.Altındaki yağlı kağıdı çıkartın.Tekrar fırın kabına keki alın.Daha sonra keki dilimlere kesin.Dilimlere kestikten sonra kekin üzerine sosu dökün..Islak kekin üzerine hindistan cevizi serpin servise hazır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder