2 Ağustos 2011 Salı

SU Böreği Yapılışı

SU BOREGI



Malzemeler;


Hamur icin;


4 yumurta

Tuz

Aldiginca un


Ici icin


Boreklik beyaz peynir

Maydonoz

Pulbiber

Eritilmis tereyagi veya margarin


istenirse uzerine corekotu.


Yapilisi:


Hamuru kulak memesi kivaminda yoguruyoruz.Toplam 4 esit bezeye ayirin hamuru.Ilk bezeyi oklavanizla ince olacak sekilde yuvarlak (sac ekmegi gibi) acin yaglanmis 24 cmlik firin tepsisine serin.Diger 3 bezeyide ayni sekilde uygulayin ve 4 esit parcaya kesin her bir acilmis bezeyi .Tencerede kaynamis suyun icerisine ayirdiginiz bezelerden koyun 3/5 dakika kaynayan suda pisirin.Sonra delikli kepcenizle teker teker alin,soguk su dolu kabinizin icerisine koyun ve yavasca cikarin ellerinizle biraz suyunu alin.Firin tepsisine serdiginiz hamurun uzerine yerlestirin.Eritilmis margarininizden her serdiginiz hamurun uzerine yemek kasiginizla veya yemek fircanizla surun.Peynir(rendelenmis),pulbiber ve maydonoz karisimini her bir bezenin tamamindan sonra ekleyebilirsiniz.Toplam dort beze var 1.ci bezeden sonra iki kat peynir karisimi koymanizi oneririm.Uzerine kenarlara sarkan ilk bezeyi serin yag veya yogurt surun.Isterseniz corek otu serpistirin.Firinda uzeri kizarana kadar pisirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder