PARİS GÜZELİ
malzeme: 1 paket margarin
4 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2.5 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzeri için kırılmış ceviz
yapılışı: 4 su bardağı un 1 paket oda sıcaklığında margarinle birlikte hamur haline getirin. Sonra 1 yumurtanın sarısı 1 çay bardağı yoğurt 2/5 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvıyağı çırparak 1 su bardağı un kabartmatozunu daha önce yaptığımız hamura ilave ederek tekrar yoğurun yoğurulan hamuru kalıplarla şekil verip yumurta akına sürün sonrada cevize batırıp yağlanmış tepsiye dizin altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirin afiyet olsun.
pasta,kolay pasta,kurabiye,hamur işleri,un,şeker,ceviz,yumurta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder