yemeklerden sonra şöyle bol köpüklü bir türk kahvesine kim hayır der.Bayramda misafirlere ikram edeceğiniz tük kahvesi nasıl yapılır,gerçi herkes bilir aslında ama gelin şöyle bir hatırlayalım.
Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.
İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir).
Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr), iki çay kaşığı şeker ilave edin (ya da şeker arzuya göre).
Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın.
Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin.
Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.
Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.
Toplu tüketimde, orta şekerli sunulması daha pratiktir.
kahve,türk kahvesi,kahve nasıl pişirilir,kahve nasıl yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder