14 Ağustos 2011 Pazar

REVANİ

Bugün sizlere nefis türk tatlılarından Revani tatlısını tarif edeceğim.şerbetli ve harika tadıyla misafirlerinize zevkle ikram edebilirsiniz.
REVANİ
mALZEMELER-
6 yumurta
3 iri kahve fincanı ince irmik
5 su bardağı şeker
3 iri kahve fincanı un
1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı su
Ev yapımı günlük hazırlanmış yoğurt
25-30 cm çapında tepsi
YAPILIŞI-
Tepsiyi yağlayıp unlayın.beş su bardağı şekerden beş kaşık şekeri alıp, altı yumurta ile koyulaşıncaya kadar çırpın.Unla irmiği birbirine karıştırarak yumurtalara ilave edin karıştırın.Yağlamış tepsiye dökün ve fırında pişirin.Beş su bardağı şeker ve üç su bardağı su ve bir çorba kaşığı limon suyunu bir tencerede ateşe koyun.Kaynadıktan sonra 2 dak sonra ateşten alın.Fırından çıkan revaniye sıcak olarak dökün.tekrar fırına verip 2 dak sonra çıkarın.
 NOT-Birgün bekletilirse daha nefis bir revani elde edilir.
AFİYET OLSUN



revani,tatlı,şerbetli tatlı,bayram tatlıları,nasıl yapılır,yemek,pasta





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder