Malzemeler :
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 250 gr. oda sıcaklığında margarin (Hüner marka)
- 1 adet yumurta sarısı (Beyazı üzerine)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı vanilya tozu
- Kürdan ucu ile sarı gıda boyası
- Üzeri için kuru meyva
Yapılışı :
Kuru meyva hariç bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur yoğurdum. 20 dakika kadar dolapta hamuru dinlendirdim. Dinlenmiş hamuru 5 mm. kalınlığında açıp kalıpla şekil verdim. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip, üzerine yumurta beyazı sürdüm ve kuru meyvalar ile süsledim. Önceden ısıtılmış 185°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirdim. Ben bazılarının üzerine kuru meyva yerine susamda serptim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder