KUMPIR
Malzemeler:
3 buyuk patates
200g kusbasi(kavurmalik,yani kucuk kiyilmis))
1buyuk sogan
1 buyuk domates
bir cimdik karabiber, tuz ,tozbiber
maydonoz
1 tatli kasigi biber salcasi
3 tatli kasigi tere yagi veya/kahvaltilik margarin
3 yemek kasigi kasar peyniri
3 kucuk salatalik tursusu
3 tatli kasigi mayonez
az cicek yagi
3 kisilik
Yapilisi;
Patatesleri pismek uzere firininiza yaklasik 45 dakika ayarlayin,pisirin.Eti kavurun,sogani kup kesilmis sekilde dograyin ve karabiber,tuz,tozbiber ve biber salcasiyla sotelemeye devam edin.Domatesin kabugunu soyun dograyin ve ete ekleyin,en son maydonozu ve kucuk parcalar halinde kesilmis tursuyu ekleyip bir kac kez karistirin.(etimiz yagsiz ve ben onceden az tuz ile hasladim).Patatesler pistikten sonra ortadanbicaginizla ayirin,icini tatli kasigiyla,bir tatli kasigi tere yagini,1 cay kasigi mayonez ve bir yemek kasigi kasar peyniriyle karistirin.Sonra hazirlamis oldugunuz kavrulmus et'tende icerisine koyun ve karistirin.Kumpirimiz hazir..
kumpir,kumpir nasıl yapılır,patates,salata,meze,tarifi,tarifler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder