24 Ekim 2011 Pazartesi

Çaylı KEK


Herkesin çok beğendiği, güzel bir kek oluyor. Güzel aromalı bir çay demledikten sonra yaparsanız lezzeti daha güzel oluyor. Ben tarçın miktarını 2 katına çıkarıp, dövülmüş ceviz ve fındık içi ekliyorum, sevmediğim için hindistancevizi koymuyorum.
Malzemeler:
  • 3 yumurta,
  • 3 su bardağı un,
  • 2 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı demli çay,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çorba kaşığı kakao,
  • 1 çay bardağı ceviz,
  • 1 çay bardağı hindistancevizi,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • Üzerine; 1 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
  • Yumurtaları şekerle iyice çırpın, çay ve sıvıyağ ilave edin.
  • Karışıma un, kabartma tozu, vanilya, ceviz, hindistancevizini, tarçın ve kakaoyu ilave edin.
  • Mikserde yavaş hızda çırpın. Önceden unlanıp, yağlanmış kek kabına bekletmeden boşaltın.
  • 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz.
  • Fırını kapatarak 10-15 dakikada fırının içinde dinlendirin. Keki çıkarmadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
** Biraz tarifi değiştirerek 1 su bardağı süzme yoğurt ve 1-2 çorba kaşığı sarelle eklediğinizde daha ıslak farklı lezzette bir kek elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder